promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális árakkal támadt a Bazilikánál az édességfesztivál, alig van ember aki ki tudja fizetni ezeket az árakat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha egy négytagú család szerette volna meglepni a gyerkőcöket valami finomsággal, akkor a hónapban már lehet, hogy másra már nem tudtak költeni.

 

Rengeteg ember számára kellemes kikapcsolódást tudnak nyújtani a régi, gyermekkorunkra emlékeztető vurstli szerű rendezvények. Szeretjük a zsivajt, az olajban sülő ételek illatát, a levegőben keveredő vattacukor és alkohol illat furcsa elegyét. Nagyképűség lenne azt állítani, hogy az ilyen vásárok magyar hagyománynak számítanak, mert a többi országban is szeretik az effajta látványosságot, de nálunk mindenképpen előkelő számban társítanak mindenféle rendezvényen hasonló kitelepüléseket.

Jómagam is sok ilyenre kilátogatok, mint mondtam gyerekkoromat idézi fel az egész miliő. A kedvenceim a különböző tematikus kerületi napok, ahol már igen jó áron is igen kellemesen tudjuk magunkat érezni, nem kell egy fél fizetést ott hhagyni néhány sör és egy ebéd kombinációjáért.

Azonban azt már régóta tudjuk, hogy a Bazilika környéki rendezvények nem ennek a mentén működnek és keményen meg kell fizetnünk az árát annak, ha ott szeretnénk fogyasztani.

Nem olyan régen ért véget a Belvárosi sörfesztivál, ami már önmagában is különleges volt ezen események között: a legtöbb ilyennél nem szednek belépőt és bátran bámészkodhatsz, ehetsz ihatsz valamit, ott azonban a fogyasztást egy 3500 forintos pohár megvásárlásához kötötték, amiért ugye még semmit nem kaptál, csak egy üvegpoharat, amivel annyi a dolgod, hogy egész este vigyázol rá.

Az édességfesztiválon ilyen kötelező vásárlás ugyan nem volt, de ha esetleg többedmagaddal néztél volna ki, akkor valószínűleg te is elcsodálkoztál.

A kürtőskalácsokat 2500 Forintért adták, mini kiszerelésben, a csapolt sörért is 2000 Forintot kértek el és a limonádét is ennyiért mérték, valamint ha esetleg itt ebédeltél volna, akkor 5000-6000 forintos fejadagokkal egészen nyugodtan lehetett számolni, ami egy családnál már mindent összevetve túllépi a 30 ezer forintos kiadást.

Persze ha csak a "fíling" miatt mentetek és átélni a hangulatot és nem ragaszkodtatok az ottani fogyasztáshoz, akkor jóval kevesebbért is meg lehetett úszni a hétvégi kalandot, ugyanis kicsit eltávolodva a Bazilika, Váci utca tengely mentétől, az Astoriánál már például 600 Forintért kapsz kürtőskalácsot és igazi nápolyi pizzát is ehet ott, frissen elkészítve, pizza szakácsoktól 1800 forintért.

Mindent összevetve továbbra is imádjuk az ilyen rendezvényeket, azonban szerintem egyre többen kalkulálnak úgy, hogy élvezik egy kicsit a hangulatot, de a nehezen megkeresett pénzüket inkább pár száz méterrel arrébb költik el, valami olyan helyen, ahová nem ért el ennyire az infláció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás