promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre kicsit lazul a gyeplő a benzinárak tekintetében, viszont helyette máris valami más sokkolja az autósokat
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kell sietni a tankolással, ez lesz szerdától a benzinkutakon. viszont érkeztek aggasztó hírek is.

Ma még 668 forint egy liter benzin ára, míg egy liter gázolajért 682 forintot kell fizetnünk.

holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte, hogy milyen árváltozás várható az üzemanyagoknál szeptember 28-án, szerdán. Jó hír a benzinautó-tulajdonosoknak, hogy a benzines ára végre csökkenni fog: bruttó 6 forinttal lesz kevesebb annak nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a benzinkutak áraiban is megjelenik majd. A dízel nagykereskedelmi ára továbbra is változatlan, így az átlagárak a hét közepén az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 652 Ft/liter;
  • Gázolaj: 682 Ft/liter.

ez a jó hír, de van rossz is

Több autópályán is forgalomkorlátozás lesz október közepéig, mivel burkolatjavítás miatt félpályás és teljes útlezárásra kell számítaniuk az autósoknak az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában október közepéig.

A burkolatjavítási munkálatok már múlt kedden elkezdődtek a két autópálya csomópontjának külső sávjában, de hétfő estétől kedd hajnalig teljesen lezárják ezt az útszakaszt.

Ezalatt a közlekedőket az M51-es autóút felé terelik majd, kisebb torlódásokra, dugóra lehet számítani. Pénteken este 20 órától szombaton reggel 10 óráig ismét teljes lezárás lesz a szakaszon.

A térségben 60, illetve 40 kilométer per órás sebességkorlátozásra és csúcsidőben megnövekedett menetidőre kell számítaniuk a közlekedőknek.

De legalábba benzin olcsóbb, bár sokan aggódnak, hogy 700 forint fölé mehet az ára. Baljós árkényt lebeg felettünk ez a rémes szám. Erre a szakértők szerint még 2024 elejéig nem sok esély van szerencsénkre , de már a 650-680 forint körüli üzemanyag is alaposan elgondolkoztatja az embereket arról, hogy mennyit is autózzanak.

Sokan igyekeznek a lehetőségeikhez mérten visszaszorítani az autóhasználatot, és tényleg csak akkor ülnek a volán mögé, amikor feltétlenül szükséges. Ezen talán nem változtat az sem, hogy most egy picit mérséklődött az üzemanyag ára

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás