promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrült változás jön a hazai jogosítványoknál, ami miatt sok autós fel fogja húzni a szemöldökét
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alaposan megváltozhat a jogosítvány megszerzése, ha kormány elfogadja ezt az újítást.

Remélhetőleg minden diák sikeresen meg tudta szerezni a jogosítványát, akinek ez tervben volt a nyáron. Persze nem csak nekik, hanem még a tapasztalt autósoknak és érdemes követni az új KRESZ szabályokat. Ezt ide kattintva könnyedén megtehetjük, mert az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a hivatalos honlapján továbbra is fent vannak a friss információk.

A KRESZ-teszten Magyarországon még mindig 55 kérdést kell megválaszolnunk, az egészre pedig 55 percünk van. Összesen 75 pontot érhetünk el, és bizony érdemes jól felkészülni, mivel ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Vannak ugyebár három pontos kérdések is, amiket semmiképpen sem szabad elrontanunk, mert hamar jelentkezhetünk a pótvizsgára.

A gyakorlati vizsga egy forgalomban történő vezetési feladat, amelyet egy vizsgabiztos értékel. A vizsga során a vizsgázónak meg kell felelnie a KRESZ előírásainak, a jármű kezelésének, a forgalmi helyzetek felismerésének és megoldásának, valamint a biztonságos közlekedés szempontjainak. Ha mindenen túllendültünk, akkor már a kezünkben is tarthatjuk a vezetői engedélyt.

A jogosítvány megszerzése alapból elég borsos ma Magyarországon, de ezen szeretne változtatni a kormány. Augusztus elején már volt szó a jogosítványszerzés ingyenessé tételéről szóló rendeletről, azonban a most beadott végleges javaslatban viszont a program indítási dátuma, a 2024/2025-ös tanév is szerepel – szúrta ki a economx.hu.

Tehát mindent elfogadnak, akkor a 2024/2025-ös tanévtől ingyenessé válna a középiskolások és a szakképző intézményekben tanulók számára a B-kategóriás jogosítvány megszerzése.

A kormánytól a 20 év alatti fiatalok most is kaphatnak anyagi támogatást, de ez jövőre már teljesen ingyenessé válna, és egyedül a vizsgadíjat kellene fizetniük a diákoknak. Természetesen most alaposan felhúzhatják a szemöldöküket azok, akik anno még tiniként elég borsos összeget fizettek azért, hogy megszerezzék a vezetői engedélyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás