promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez tényleg egy nyakatekert tábla a KRESZ-ben, aminek még a rutinos autósok sem tudják igazán a jelentését
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezzel a táblával valóban ritkán lehet találkozni a KRESZ-ben, de a vizsgán mindig fel szokott tűnni.

Ugyebár sokan döntöttek úgy, hogy nyáron nem a lábukat lógatják, hanem mindenképpen megszerzik a jogosítványt. A tapasztalt autósoknak továbbra is türelmesebbnek kell lenniük, mert augusztus végéig még rengeteg tanulóvezetővel fognak találkozni az utakon.

Persze mielőtt a kezdő sofőrök beülnének a volán mögé, előbb túl kell lendülniük egy sikeres KRESZ-vizsgán, amin azért szoktak beugratós kérdések is lenni. A KRESZ-teszt még mindig egységes hazánkban, szóval az 55 kérdés megválaszolásával összesen 75 pontot érhetünk el, de ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Ezt a bukásnál érdemes minél hamarabb megtenni, hogy ne essünk ki a gyakorlatból. A három pontos kérdések hamar a végzetünket okozhatják, szóval azokat érdemes kisujjból kirázni.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak van egy hivatalos honlapja, amit ide kattintva értek el, és ahol megéri néha szétnézni, hogy a friss információkkal is tisztában legyetek.

Most azonban érkezzen egy tábla, amire lehet még a tapasztalt sofőrök is fel fogják húzni a szemöldöküket, mivel nem igazán lehet vele gyakran találkozni.

Az ehhez tatozó kérdés nincsen túlbonyolítva: mit jelent ez a közúti jelzőtábla?

  • A: Út melletti kerékpárút vége
  • B: Út melletti kerékpársáv vége
  • C: Kerékpáros közvetett kapcsolat

Magyarország egyik nagy KRESZ-professzora, Pető Attila elmondja, hogy bár a kérdés egyszerű, de a táblák között azért van átmenet, és lehet őket kavarni. itt ugyebár jónak tűnik az A, valamint a B válasz is, és így már eldőlt, hogy a C-t remélhetőleg mindenki ki is ikszelte az elején.

A kerékpárút, vagy kerékpársáv onnan ismerhető fel, hogy az utóbbi mindig az úttest szélén lévő egyirányú közlekedésre alkalmas, útburkolati jellel elválasztott a rész. Cseles a tábla, mivel sárga jelzést láthatunk rajta, de mivel ez vastagabb, nem útburkolati jelet, hanem elválaszt jelent. Így meggyőződhetünk arról, hogy ez a kerékpárút végét jelzi. Így tehát nem más a helyes válasz, mint az A.

Ha vizsgázni megyünk, akkor általában 10 darab táblákkal kapcsolatos, és bizony sokkal be tudnak minket kavarni.

A rutinos sofőrök is felejtenek, így nem árt néha felidézni a teszteket, amit a lenti videóban is megtehettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás