promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetést adott ki az OTP Bank, amiről minden ügyfélnek tudnia kell
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OTP Bank ügyfelei is veszélyben vannak, de könnyen elkerülhető a baj.

Fura belegondolni, hogy mennyit változott a világ. Ma már akkor is ki tudnak minket rabolni, ha csak békésen pihengetünk a nappaliban, és a telefonunkat nyomkodjuk. Ehhez nem is kell senkinek se betörnie a lakásunkba, mivel az internetős bűnözők a legkülönfélébb csalásokat találják ki, hogy hozzá tudjanak férni a bankszámlánkhoz, és valahogy leemeljék róla a pénzt.

A magyar bankok rengeteg figyelmeztetést adnak ki, de az áldozatok többsége még mindig képes bedőlni a trükköknek. Persze tegyük hozzá azt is, hogy a bűnözők folyamatosan új módszereket eszelnek ki.

„Az OTP Bank sosem kéri Öntől, hogy telepítsen ismeretlen programot a telefonjára vagy a számítógépére, vagy adja meg a belépési és jóváhagyási kódokat”

- áll a pénzintézet figyelmeztetésében.

Néhány csaló már az OTP Bank nevében is küldött ki olyan üzenetet különféle telefonokra, amiben az áll, hogy hogy frissíteni kell az adott bankos applikációt a telefonon. A linket megnyitva azonban egy támadó webhely töltődik be, ami ha az orrunknál fogva tud vezetni minket, akkor óriási károkat okozhat.

Arról is érdemes meggyőződni, hogy valóban az OTP Bank honlapján járunk-e. Az internetes bűnözők trükkjei közé tartozik az is, amikor lemásolják egy weboldal belépési felületét, de közben ott a hackereknek adjuk meg a belépési adatainkat.

A telefonos átveréseket is könnyen ki tudjuk szúrni. Az OTP Bank kiemelte, hogy a telefonos diszpécserük az azonosításhoz kizárólag az ügyfél nevét, anyja nevét, születési helyét és idejét kérdezi meg. Arra se fognak kérni minket a pénzintézetek, hogy külső alkalmazást telepítsünk a telefonunkra, vagy számítógépünkre.

Ha csalás áldozatává vált, haladéktalanul hívja az OTP Bankot a +36 1 366 6800 telefonszámon! Az esetet általában nem árt jelenteni a Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek, hogy ők is lépni tudjanak az ügyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás