promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leáll az egyik legnagyobb hazai bank, alapfunkciók válnak elérhetetlenné
Borítókép:  YouTube - @mbhbank
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly információt jelentett be az MBH, ez akár több millió magyar banki ügyfelet is érinthet.

A Magyar Kereskedelmi Bank és a Takarékbank összeolvadásából létrejövő MBH Bank igen komoly fejlesztést tervez, ehhez azonban némi időre van szüksége, ami alatt nem lesz elérhető több, bankoknál alapvető funkció sem. Az OTP Bank után ők Magyarország második legnagyobb bankja, így ez a fejlesztés és az ezzel járó leállás rengeteg ügyfelet érint majd. De mire is kell pontosan számítani?

Az MBH május elseje óta folyamatosan igyekszik javítani a szolgáltatásain, hogy a lehető legjobban kiszolgálja ügyfelei igényét, ehhez pedig  következő nagy lépése az informatikai rendszerek naprakészre csiszolása és azok összehangolt működésének az elérése.

A bank honlapján a leállás hosszúságáról a következő információ olvasható:

"Az egységesítés informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okozhat a Bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján és az azt megelőző, valamint követő napokban. Az informatikai átállás gördülékeny végrehajtása érdekében az MBH Bank 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30 és október 3. (kedd) 12:00 között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart".

A kártyaforgalmat nem érinti a fenti átállás, zavartalanul lehet azokat használni, valamint az ATM-ekből való készpénzfelvétel sem fog problémába ütközni, azonban a bankfiókok nyitvatartási ideje módosulhat, illetve az utalásokban is lehetnek hosszabb-rövidebb fennakadások, mind pénz küldés, mind fogadás esetén, így ezzel mindenképpen számoljunk. Az utalás befogadásának utolsó időpontja 2023. 09. 29. 18:59, ezután csak a karbantartás végeztével kezdhető el ilyen jellegű tranzakció.

Az ügyfélszolgálat elérését is érinti a karbantartás:

„Felhívjuk szíves figyelmét, hogy telefonos ügyfélszolgálatunk 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59-től 2023. október 3. (kedd) 12 óráig csak korlátozott ügyintézéssel érhető el, így kérjük, a fontos ügyintézést a szolgáltatáscsökkenés időszakán kívülre időzítse.”

A személyes ügyintézéshez kapcsolóan: Szeptember 29-én (pénteken) mindegyik bankfiók 12:30-ig tart nyitva, október 2-án mindegyik MBH bankfiók zárva lesz, október 3-tól pedig a megszokott munkarend szerint fogad ügyfeleket a bank.

A Videóbank szolgáltatás szeptember 29-én 19 órától október 3-án 12 óráig szünetel, ahogyan a Direct Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API rendszerek is.

A bank az ügyfelek türelmét kéri és mindenkit biztosít arról, hogy a rövid fennakadás után sokkal magasabb minőségben tud majd teljesíteni.

Forrás: mbhbank.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás