promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A saját anyósáék rabolták ki a bankját az esküvő előtt, de a vejük rögtön felismerte őket még álarcban is
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kirabolták a lányuk vőlegényének a bankját közvetlenül az esküvő előtt, de a vejük azonnal felismerte őket. A Szélhámos rokonok egy olyan vígjáték, amin képtelenség nevetni. Kritika.

Számtalan olyan film született már, aminek a középpontjában a bankrablás áll, de olyat még nem láttam, hogy a kreténség és szexuális túlfűtöttség ennyire elnyomta volna a történet központi felütését. A Szélhámos rokonok ebből a szempontból tökéletesen beleillik a Netflix kínálatába, hiszen a világ vezető streamingszolgáltatójától megszokhattuk már, hogy szökővente egyszer, ha előrukkolnak egy-egy normális, vagy éppen kifejezetten jó alkotással, de azt sose hittem volna, hogy egyszer egy olyan alpári vígjátékhoz is a nevüket adják, mint forgalmazó, amihez még Adam Sandler sem volt elég tökös, hogy szerepeljen benne.

A megosztó hollywoodi színész csupán producerként állt a Szélhámos rokonok mellé, hogy a saját produkciós cégével, a Happy Madisonnal gyártsa le az eddig is csak filléres, nézhetetlen vígjátékokat rendező Tyler Spindel legújabb celluloidpazarló filmhulladékát, húzónévnek pedig megszerezte hozzá a televíziós fronton népszerű Ellen Barkint, és a sárma továbbra is makulátlan, de a színészi tekintélye már régóta hanyatlóban lévő Pierce Brosnant, akiknek igazából már teljesen mindegy, hogy mibe játszanak, csak kapják meg érte a beígért gázsit, aztán viszontlátás.


(Fotó: Profimedia)

Bár a film előtt még azon gondolkoztam, vajon Adam Sandler miért nem volt olyan egocentrikus, hogy saját maga alakítsa a főszereplő bankigazgatót, de aztán rögtön az első pár percben bebizonyosodott számomra, hogy Owen karakterét kifejezetten Adam Devine debil humorához kreálták, ami viszont már egy olyan alpári, Zs-kategóriás szuterénszintje a vígjátékoknak, ami már Sandlernek is sok lenne, de annyira azért mégsem, hogy a háttérben meghúzódva ne piszkáljon bele.

A Szélhámos rokonok-ban Owen még sosem találkozott párja szüleivel, aztán az anyósék úgy döntenek, hogy lányuk esküvőjét semmiképp sem hagyják ki. A nagy nap előtt azonban két fegyveres, álarcos rabló fosztja ki a bankigazgató fiókját, és Owen meg van győződve róla, hogy az apósáék állnak mögötte.

A film egy pillanatig sem titkolja, hogy nem akar több lenni egy nagyjából 90 perces agymenésnél, de jó lenne, ha mindezt nem kretén módon tenné. A Szélhámos rokonok humorfaktora kimerül abban, hogy Adam Devine virnyákoló-rinyáló kislány módjára szerencsétlenkedik, miközben körülötte mindenki szórja a szexuálisan túlfűtött megjegyzéseket, amitől igazából csak mi érezzük magunkat kellemetlenül.


(Fotó: Profimedia)

A készítők meg voltak győződve arról, hogy ha az arcunkba tolnak olyan szoftpornót megidéző egysorosakat, mint a "kifacsarlak, mint a tasakos joghurtot", vagy végignézetik velünk, ahogy Pierce Brosnan lekapja a saját vejét, azzal kimerítik a szórakoztatás fogalmát és a néző dőlni fog a röhögéstől, de az az igazság, hogy ezen a filmen csak az tud igazán őszintén nevetni, aki a Virslipartit, a Movie43-at, vagy Jack és Jill-t könnyesre nevetős, szórakoztató vígjátékoknak tekinti.

A Szélhámos rokonok egy újabb merénylet a közízlés és a minőségi vígjátékok ellen, amivel Adam Devine ismét bebizonyította, hogy megrekedt egy mániákusan viháncoló, kanos kiskamasz szintjén, Pierce Brosnan újra tökön rúgta a saját, sajgó karrierjét, a Netflix pedig újfent megerősítette bennem, hogy milyen jól tettem, amikor másfél éve lemondtam a szolgáltatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás