promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentés jött a magyar bankokról, kötelező és minden ügyfelet érint
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden banki ügyfélnek tudnia kell erről a fontos bejelentésről.

Hamarosan minden ügyfél egy kötelező tájékoztatás fog kapni a bankjától. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a saját oldalán közölte, hogy a Kormány döntése értelmében október 1-jétől a magyarországi pénzügyi intézeteknek tájékoztatniuk kell az ügyfeleiket arról, hogy mekkora bevételt érhettek volna el, ha biztonságos és értékálló állampapírba fektetik megtakarítható pénzüket.

A Minisztérium közlése szerint a banki tájékoztatás hozzájárul a családok pénzügyi tudatosságának növeléséhez, a háztartások vagyonának megvédéséhez. A tájékoztatás is része annak az intézkedéscsomagnak, amellyel a Kormány növelni akarja az állampapír iránti keresletet, ami egyrészt magas kamatot biztosít a kisbefektetők számára, másrészt az így elért kamatnyereséget is Magyarországon tartja.

Mint azt a GFM is hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett a családok védelme mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat abban, hogy megtakarításaikat értékálló eszközökbe fektessék, hiszen a szankciós infláció miatt a lakosságnál lévő mintegy 7 ezer milliárd forintnyi látra szóló bankbetét jelentősen veszít értékéből.

A Minisztérium közleményében azt írja, hogy a lakosság egy hónap alatt közel 600 milliárd forintnyi állampapírt vásárolt. Bíznak benne, hogy a megtakarítási lehetőség iránt még inkább megnövekszik majd az érdeklődés.

De hogyan is működnek ezek az állampapírok? Mennyi megtakarításunk lehet ezekkel? Egyáltalán melyiket érdemes választani? Ezekre a fontos kérdésekre válaszol Tóth Dávid, pénzügyi mentor az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás