promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor vezethetik be Magyarországon az eurót, hamarosan búcsúzhatunk a forinttól?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az MNB elárulta, mikor kerülhet bevezetésre nálunk az euró.

Magyarország 2004. május 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz, és gyakorlatilag azóta téma, hogy vajon mikor kerül bevezetésre nálunk az euró. Rengeteg EU-tagállam lecserélte már a saját pénznemét az euróra, hazánkban megoszlanak a vélemények arról, hogy ez mennyire lenne jó nekünk, illetve a gazdaság számára – egyedül az biztos, hogy sokan sajnálnák, ha örökre eltűnne a forint.

Rengeteg becslés volt már azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon mikor lesz majd euró, de egyelőre úgy néz ki, hogy csak apró lépésekkel haladunk a bevezetése felé, ha egyáltalán arra kerül majd valamikor a sor. Egy januári felmérés szerint a magyarok 72 százaléka szeretné, hogy nálunk is euró legyen, de ennek természetesen előnyei, illetve hátrányai is lennének a szakértők szerint.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja, Pleschinger Gyula nemrég elárulta, hogy az MNB hivatalos becslése szerint Magyarország mikor csatlakozhat az euróövezethez – és úgy tűnik, hogy egyelőre odébb van még a dolog.

Kiderült, hogy valamikor a 2030-as évtizedben vezethetik be az eurót Magyarországon, vagyis ezek alapján maximum 17 éve maradt még a forintnak, és utána búcsúzhatnak tőle a magyarok. Persze ez még minden bizonnyal változhat, hiszen Pleschinger Gyula szerint egyelőre még a maastrichti kritériumokat sem tudjuk teljesíteni, így messze kerültünk az euróövezethez való csatlakozástól.

Az MNB amúgy nemrég új emlékérmeket bocsátott ki, amik között van 500 ezer forintos is, ami elvileg az idei program legértékesebb darabja, és csak limitált példányszámban került nyomásra hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás