promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató helyen találtak egy egzotikus és veszélyes bestiát, egy ekkora állat könnyedén végezhet egy emberrel is
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen sokkoló meglepetésben volt része mostanában több embernek is, váratlan helyen bukkant fel egy igen csak veszélyes állat.

A világon a föld leghalálosabb áldozatai között tartják számon a kígyókat, évente rengeteg ember halálért felelősek. A legveszélyesebbek közülük a mérgük szempontjából az indiai kobra és a fekete mamba, előbbi évente 125 ezer ember halálát okozza. Méretüket tekintve nem nagy kígyókról van szó, így tőlük inkább a mérgük miatt kell tartózkodni.

Vannak azonban olyan fajtársaik, mint a boa, vagy az anakonda, melyeknek a szorítása náluk sokkal hatalmasabb állatokkal is végezni tud. Előnyük, hogy sokkal könnyebb észrevenni, mint kisebb fajtársaikat, hátrányuk, hogy az emberben az ütő is megáll, ha szembetalálkozik egy ilyennel.

Az utóbbi időben már mi is írtunk megzavarodott állatokról, akiket az élőhelyüktől távol láttak, vagy bár természetes környezetükben találkoztak emberrel, mégis szokatlanul viselkedtek. Három esetről számolunk most be nektek, melynek főszereplői a kígyók, akik igen szokatlan dolgot műveltek, igen szokatlan helyen.

Az elsőhöz (egyelőre) nincs videós anyag, cserébe annál frissebb és kis hazánkban történt: egy férfi két napja a zuglói otthonába egy kígyót talált a lakása kanapéjában. A kétméteres állat egy boa constrictor volt, amely a befogó szerint ártalmatlan és emberhez volt szokva. Vélhetően valakinek a terráriumából szökött ki, rosszabb esetben a gazdi ráunt és felelőtlen módon szabadon engedte őt a természetben.

Ilyen sajnos többször előfordul, jellemzően kezdő akvaristák követik el azt a hibát, hogy beszereznek valamilyen halat, majd ennek a tartása túlnő rajtuk és jóhiszemű állatbarátként vízbe engedik a kiskedvenceiket. Ez azonban akár egy egész tónak az ökoszisztémáját boríthatja fel, abban az esetben is, ha emberre nem veszélyes fajról van szó.

Azonban az is előfordult már, hogy törpekrokodilt, aligátorteknőst, vagy akár piranhákat engedtek szabadon, ezek pedig már ránk is veszélyesek.

A következő kígyóészlelés egy nőnél történt, akit a mosdója fedelét felnyitva roppant kellemetlen és vérfagyasztó látvány fogadott. Még szerencse, hogy belenézett a kagylóba és nem reflexből foglalta el a helyét a trónon, így ugyanis akár egy hatalmas harapást is kockáztatott volna. Soha nem szeretnék hasonlót átélni.

A másik felvételt pedig már egy állarorvosnál készítették, így itt már valaki értesítette az állatbefogókat, akik szakszerű ellátásban részesítették a kígyót, aki igen szorult helyzetbe került. Valószínűleg egy strandon megette az egyik látogató törölközőjét, amit nyilván nem tudott volna megemészteni és bélelzáródásban elhunyt volna. Ezt szerencsére azonban megelőzték és eltávolították testéből az idegen tárgyat.

Amennyiben az állattartás gondot okoz neked, akkor számtalan helyen kaphatsz segítséget és rengeteg szervezet át is veszi tőled az egzotikus állatokat, akik megoldják a későbbi gazdisodást, így mindenképpen ezt a módszert válaszd a szabadon engedés helyett.

Ha pedig hasonlóan veszélyes szituációba kerülsz, akkor maradj nyugodt, menj biztonságos helyre és hívd a 112-es hívószámot (külföldön pedig az ottani segélyhívót), ők el fogják intézni az állat biztonságos befogását és elszállítását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás