promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A férfi csirkéi egy lyukon át eltűntek a pincéjében, totálisan letaglózta az, amit a lyukban meglátott
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem számított rá, brutális meglepetés érte.

Ha valaki egy új házba vagy valamiféle ingatlanba költözik, akkor bizony sokszor megesik, hogy korábban jól megnézte a házat, még a vásárlás előtt, majd amikor beköltözött, akkor derültek ki a dolgok, hogy éppen mit kell felújítani, mi hiányzik vagy éppen mi az, ami használhatatlan. Ám vannak azok az óriási meglepetések is, amikor bizony konkrét titkos szobákat vagy éppen elrejtett folyosókat és alagutakat találnak.

Ez már azért sokkal hátborzongatóbb.

De olyan esetek is előfodrulnak, amikor a felismerés nem egyik pillanatról a másikra jön, hanem ezt egy rakat fura esemény előzi meg. Ilyen ez a történet is, amely úgy kezdődik, hogy a férfi felújításba kezdett a pincéjében még az 1960-as években, majd egy helyen megnyílt egy rés a rekonstrukció során, és a féi csirkéi ezen keresztül folyamatosan eltűntek. Mígnem ledöntött egy falat, és talált egy egész alagutat.

Erre pedig legvadabb álmában sem gondolt előtte.

később kiderült, hogy igazából ez volt a világtörténelem egyik legértékesebb fallebontása, hiszen a pincéből nyílt egy járat a világ legnagyobb föld alatti városába, amit ekkor fedeztek fel a szakértők. Ma a hely már a világörökség részét képezi, ez az a város, ami nemrégiben például szerepelt a Netflix sorozatában, ami az Emberek az emberiség előtt címet viseli.

A tufába vájt város 18 szintből áll a föld alatt, legmélyebb pntja pedig 280 láb mélyen van. Fénykorában 20 ezer ember is elférhetett itt az állataival egyetemben, a föld alatti városban rengeteg tároló is található. A 10. és 11. század fordulóján építették, és most így néz ki:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás