promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvadult állatokról számolnak be a híradások, a magyarok egyik kedvenc üdülőhelye is érintett
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Föld egyre intőbb jeleket küld az emberiségnek, kérdés, hogy mikor felelünk a kétségbeesett hívásra.

Aggasztó hírek érkeznek az állatvilágból: eddig teljesen emberbarát lények váltak vérszomjas ragadozókká és legfőbb célpontjuk az ember. Nincs közöttük földrajzi összefüggés, a jelenség nem korlátozódik egy területre, több kontinensről is jeletettek hasonló eseteket.

Az első intő jel a megsokszorozódott cápatámadások voltak: olyan területeken és partszakaszokon támadtak, ahol nemhogy eddig cápatámadás, de cápa sem volt. Minden fürdőzött fokozott óvatosságra intenek azokon a helyeken is, ahol eddig teljesen zöld utat kapott akár a messzire való beúszás, szörfdeszkán evezés is. Azonban mivel ilyen esetek bár nem gyakran, de elő-előfordultak, erre még nem kapták fel a fejüket az emberek.

A következő döbbenetes állati viselkedés sem váratott sokáig magára: kardszárnyúdelfinek elkezdtek kezdtek hajókra támadni, pedig ez a viselkedés egyáltalán nem jellemző rájuk. A támadásokban egy valami közös: eddig nem volt jellemző ezekre az állatokra semmilyen agresszió, azonban most sem az ölés a céljuk. Minden esetben a hakó kormánylapátját pusztítják el, mozgásképtelenné téve ezzel a járművet. Az egyik esetet portugáliában dokumentálták, videó is készült a felkavaró támadásról:


Azonban a magyarok sem örülhetnek, ugyanis a közelünkben is zavaros események ütötték fel a fejüket. A horvátországi Dalmáciában teknősök támadták meg a fürdőzőket és egyikükön súlyos sérülést hagytak, a hatóságok pedig figyelmeztették az itt ejtőzőket, hogyha teknőst látnak, akkor meneküljenek.

Még időnk sem volt felocsúdni és bár messzi kontinensről, Amerikából érkeztek a hírek, itt megvadult fókák támadták rá ártatlan emberekre. Előtte inzultus nem történt, a 3 nő, akik az áldozatok, egyszerűen csak fürödtek egy folyóban. Elmondásuk szerint sokkal veszélyesebbnek érezték a helyzetet, mint amit a vidra mérete indokolna, halálfélelemről számoltak be.

Itt megnézhettek egy rövid videót, az agresszív vidrák okozta támadásról, félelmetes, hogy ezek a pici lények ennyire be tudnak vadulni:


A támadásokban közös, hogy eddig nyugodt, békés fajokról volt szó, sokan a globális felmelegedést okolják és a megváltozott vízhőmérsékletet, ami összezavarja az állatokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás