promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földön fekvő véres aktivisták riogattak gyerekeket a Balatonnál, rengeteg szülő háborodott fel a performanszon
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felháborodott levelet kaptunk egy balatoni incidensről, egy felpaprikázott szülő osztotta meg velünk az aggodalmait.

A levelet változtatás nélkül közöljük és nem tükrözi szerkesztőségünk véleményét a történtekről.

Sziasztok!

Augusztus 20-án a családommal még a balatoni nyaralásunkat töltöttük, idén Zamárdira esett a választás. Többször voltunk már ott, én gyerekként is és szerettem volna az én kicsikéimnek is megmutatni ezt a szuper balatoni helyet. Azonban amit ott tapasztaltam, attól egy életre rémálmaim lesznek. Láttuk, hogy a strandon elég nagy a csődület a büfék előtt, mozgolódás, zúgolódás volt és mivel a kisfiam és a kislányom éppen elment fagylaltért ezért a feleségemmel gyorsan felkeltünk, hogy megkeressük a gyerekeket és kiderítsük a tömeg okát.

Amikor odaértünk (nem voltak messze tőlünk a büfék, a gyerekeket is csak ezért engedtük el, próbáljuk őket önállóságra tanítani) gyorsan meg is találtuk a mi kis drágáinkat, már fagyival a kezükban álltak, de az arcuk halálra rémült volt. Követtük a tekintetüket és amit ekkora láttunk, attól bennünk is megfagyott a vér.

Három ember feküdt a földön, lefóliázva, alig látható testszínű ruházatban (de nem is vagyok biztos benne, hogy volt rajtuk), összevérezve. Mozdulatlanul feküdtek, mint a halottak és (innen tudtuk meg, hogy állatvédők, a következő felirat volt rajtuk): Humánus gazdaságból származó tanyasi emberhús. A fólián volt még egy leértékelést jelző, -20%-os matrica és az emberhús tápanyagtartalma is.

Azt sem tudtam mit csináljak, olyan düh fogott el és láttam más szülőkön is a megdöbbenést, több kisgyereknek már sírásra állt a szája. Én gyorsan megráztam magam és odamentem a gyerekekért, majd visszamentünk a szállásra és más program után néztünk.

A kicsiknek rengeteg kérdése volt, meg voltak ijedve, azt kérdezgették, hogy azok a nénik meg bácsik éltek-e és mi volt ez az egész. Állatvédők, mondtam nekik. Olyan emberek, akik vigyáznak az állatokra. Nem szerettem volna, hogy pejoratív dolgot társítsanak ehhez az egyébként nemes dologhoz, de úgy gondolom, hogy itt most túlzásba estek és figyelembe kellett volna venni azt, hogy ez egy családi strand és ki tudja, hogy egy ilyen látvány melyik kisgyerekben okoz maradandó kárt?

Amikor másnap strandra akartunk menni akkor ellenkeztek a gyerekeink, azt mondták nem akarják még egyszer látni amit tegnap és félnek is tőlük. Így végül nem mentünk le többet a partra. Megértem, hogy hisznek az ügyükben és fontos, de figyeljünk oda az embertársainkra is az állatokért való küzdelem közben is.

A csoportnak, aki a balatoni parton is akciózott, az előző megmozdulása egyébként május 30-án, a tej világnapján volt, ekkora több aktivista egy Lidl hűtőpultja előtt üvöltözött az emberekkel és tejet locsoltak a padlóra:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás