promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ételmérgezést is kaphatsz ezekben a strandbüfékben, messziről kerülnöd kell őket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kisebb büféktől nem Michelin-csillagos ételeket várunk, de vannak olyanok a strandon, amiket alaposan el kell kerülni.

Beindult a főszezon, és a szállás mellett a családok ilyenkor egyértelműen a vendéglátásra költik el a legtöbb pénzt. A kajánál a legjobb spórolós tipp természetesen az otthoni főzés, vagy a piknikezés, amelyhez beszerezhetünk helyi alapanyagokat a piacokról vagy a boltokból.

Ha inkább étteremben szeretnénk enni, akkor érdemes elkerülni a vízparti vagy a turisták által látogatott helyeket, amelyek általában drágábbak. Bár azt is tegyük hozzá, hogy sokszor ezeken a vendéglátóhelyeken remek élményekkel lehetünk gazdagabbak, hiába kell az ételért egy picivel többet fizetni.

Azonban ha rossz hely mellett tesszük le a voksunkat, akkor előfordulhat, hogy még egy csinos ételmérgezést is összeszedhetünk. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) természetesen folyamatosan ellenőrzi a büféket, food truckokat, de azért nekünk is résen kell lennünk.

Érdemes mindenképpen ellenőriznünk a büfé rendezettségét, ami azért akkor is árulkodó, ha nem látjuk a konyhai részt. Ha koszos, rendetlen, akkor valószínűleg az ételek is rossz minőségűek. Ha a személyzet goromba, ápolatlan, akkor borítékolhatjuk, hogy nem törődnek az élelmiszerhigiéniával sem.

Alaposan ellenőrizzük az ételt, amikor kézhez kapjuk. Ha színe, szaga vagy állaga eltér a normálistól, akkor inkább küldjük vissza.

Az árak ugyanúgy árulkodóak lehetnek. A túl olcsó étel lehet romlott vagy lejárt alapanyagból készült. Persze a túl drága ételtől sem biztos, hogy azt a minőséget fogjuk kapni, amit elvárnánk.

A legfontosabb persze az, hogy az internet továbbra is a barátunk. Olvassuk el más fogyasztók tapasztalatait az adott büféről, és kerüljük azt, amire rengetegen panaszkodnak. Fontos, hogy csúcsminőséget továbbra sem szabad várni a strandbüféktől, de ha már fizetünk, az a minimum, hogy ne ételmérgezéssel menjünk haza.

A negatív véleménytől persze ne ijedjünk meg rögtön. Ilyenkor előfordulhat az is, hogy egy büfének pont rossz napja volt, vagy valaki szándékosan akarja őket lejáratni. Az is jó taktika, ha körbenézünk előtte, mások mit kértek ki, és ilyenkor az sem pofátlanság, ha esetleg rákérdezünk, ízlik-e nekik az étel. Lehet azt fogják mondani, hogy inkább menjünk máshova.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás