promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a figyelmeztetést, ezrek lehetnek veszélyben, mivel olyan telefonhívás jöhet, amelyből óriási baj lehet - íme az árulkodó jelek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon figyelni kell, az utóbbi időben pedig ez többszörösen is igaz.

Az elmúlt időszakban egyre sűrűsödtek azok a közlemények és figyelmeztetések, amelyek arra hívják fel a figyelmünket, hogy bizony bajban lehetünk, ha besétálunk a csalók csapdájába, akik egyre szofisztikáltabb eszközökkel próbálnank felénk nyúlni, próbálnak átejteni minket. Fontos, hogy a csalásokkal, átverésekkel és adathalász üzenetekkel kapcsolatos híreket időnként kövessük, mivel ez az egyik legjobb módszer arra, hogy felkészülten álljunk szembe az átverőkkel.

Minden platformon próbálkoznak, korábban általában csak az SMS, a telefonhívás vagy a Gmail volt napirenden, ezeket használták előszeretettel a csalók, ám az utóbbi időben egyre többet lehet hallani olyan csalásokról, amelyek már a Facebook-on, az adok-veszek szekcióban, vagyis a Marketplacen történik meg. És szinte biztos, hogy erre korábban nem gondoltunk volna. Pedig a csalók itt vásárlóként jelentkeznek a mi portékáinkra.

Itt sokszor az történik, és erre korábban mi is hoztunk konkrét példát, hogy a csalók egy olyan emailt küldenek ki a Foxpost nevében, ami tényleg olyan, mintha a csomagküldő cégtől származna. Ám nem erről van szó, hanem arról, hogy jön az adathalász levél.

Legutóbb pedig a csalók a rendőrség nevében próbálkoztak. A Nemzeti Védelmi Szolgálat a közösségi oldalán figyelmeztetett erre, az új köntösbe bújtatott csalásra, amelynek a végén a csalók a megszólítottak bankszámlájához akarnak hozzájutni, így pedig már nem rettennek meg semmitől, most éppen a rendőrség nevével élnek vissza.

Az utóbbi napokban pedig arról jött figyelmeztetés, hogy csalók a Generali nevével és telefonszámával élnek vissza Magyarországon. A biztosító közölte, hogy az ő telefonszámukkal keresik fel az ügyfeleket, így érdemes utólag ellenőrizni a hívás valóságtartalmát.

A csalók amúgy a 06 20 670 9970-es telefonszámon próbálkoznak, íme a teljes közlemény:

Figyelem! Ügyfeleink érdekében szeretnénk felhívni a figyelmet egy telefonos csalásra, amihez a Generali telefonszámát...

Posted by Generali Magyarország on Tuesday, June 20, 2023

Ezekre is érdemes majd figyelni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás