promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Foxpostos csalók akarták meglopni, kudarcot vallottak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: FOXPOST Facebook
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csomagküldés nélkül is beleeshetsz a Foxpostos csalók csapdájába. Az egyik "áldozatuk" mesélt arról, hogyan próbálkoztak.

A Foxpost jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb csomagküldési szolgáltatása, amit nap, mint nap rengetegen vesznek igénybe. Várható volt, hogy előbb-utóbb ilyen módon is bepróbálkoznak a csalók, akik most éppen a Foxpost neve és arculata mögé bújva próbálják meg becserkészni gyanútlan áldozataikat, és meglopni őket. Igaz, nem most ütötte fel a fejét ez a csalási módszer, de most először szólalt meg az egyik "áldozatuk", akinek szerencséje volt, hogy nem profikkal volt dolga. H. Anna a Promotions-nek számolt be arról, hogyan próbálták meglopni.

„Marketplacen hirdettem egy kutya esőkabátot, arra jelentkezett egy nő. Normális volt, érdeklődött, majd megbeszéltük, hogy utalja a pénzt és Foxposttal el lesz küldve neki. Indított is egy utalást, Foxposttól jött az e-mail, hogy biztosan nekem akart-e utalni. Megnyitottam az emailt, aztán kaptam rögtön egy SMS-t, hogy egy Huawei eszköz átvette a biometrikus beállítást. Itt már világos volt, hogy valószínűleg egy csalóba futottam bele, azonnal hívtam is a bankomat, letiltattam a kártyám, a netbankom, mindenem. Ezután megint jött egy SMS, hogy a netbankomon keresztül akart valaki indítani egy utalást”

- mesélte Anna, aki hozzátette, hogy az álvevőnek csak az email címét adta meg, bankszámlaszámot és egyéb adatot nem, aztán kapta az emailt.

Nincs elérhető leírás. Nincs elérhető leírás.

 

Ahogy a fenti képeken is látható, a csalók egy olyan emailt küldenek ki a Foxpost nevében, ami tényleg olyan, mintha a csomagküldő cégtől származna. H. Anna beszámolója szerint miután a "Megrendelés elfogadása" gombra kattintott, a hamis Foxpost kérte, hogy lépjen be a netbankjába, és ellenőrizze, hogy az utalás megérkezett-e a számlájára. Belépni viszont már nem tudott a netbankba, ezek után fogott gyanút, és telefonált a bankjának.

„Mikor kért tőlem email címet, már gyanakodtam, meg is kérdeztem tőle, hogy az minek, mire írta, hogy a Foxposthoz kell. Én eddig csak az automatás csomagküldésüket ismertem, nem tudtam, hogy van a Foxpostnak háztól-házig szállítása is, annak rögtön utána is néztem. De láttam, hogy igen, van ilyen szolgáltatásuk is, ezért megadtam az illetőnek az email címemet, mondom egnézem, milyen emailt kapok majd. Láttam, hogy a Foxpost küldte, onnantól már nem gyanakodtam”

Az SMS-k és a banki letiltás után Anna természetesen elment a rendőrségre is, ahol megtette a feljelentést, egyúttal tudatták vele, hogy aznap nem ő volt az egyetlen, aki ilyen bejelentéssel érkezett.

„Aki felvette a feljelentésem, mondta, hogy aznap én voltam a harmadik, akit Foxpostos e-maillel próbáltak behúzni a csőbe, de az a furcsa, hogy akik előttem tettek feljelentést, azok állítólag nem is akartak Foxposttal csomagot küldeni, sem átvenni, csak kaptak tőlük egy emailt. Nem is kattintottak rá, szóval nekik szerencséjük volt; de nekem is, mert még időben léptem, és nem tudták leemelni a pénzt a számlámról. A rendőrségen azt mondták nekem, hogy valószínűleg nem profi munka volt, mert arról nem is tudnék, hogy leemelték az összeget, és egy profi számára gyerekjáték lett volna, hogy meglopjon”

Megkerestük a Foxpostot is, akik tájékoztatták portálunkat arról, hogy tudnak erről a csalási módszerről és már ők is megtették a feljelentést. Emellett figyelmünkbe ajánlották a hivatalos honlapjukon írt tájékoztatót, amivel az ügyfeleiket figyelmeztetik a csalókra, ugyanakkor tippeket adnak, hogy hogyan lehet kiszűrni ezeket a hamis emaileket és megrendeléseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás