promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli döntés jött az árstopos tejről, azonnal érvénybe lép
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miközben csak alig egy hónap van az árstopból, a multik óriási akciókba kezdhetnek a vásárlók megszerzéséért. Így tesz a SPAR is az UHT tejek mennyiségi korlátjával.

Magyarország egyik lengnépszerűbb élelmiszer-áruháza, a SPAR tegnap friss hír gyanánt közölt információt a Facebookon. Tudatták a követőikkel és a vásárlóikkal, hogy a továbbiakban fontos változás fog beállni az árstop ideje alatt a talán legnépszerűbbnek tartott alapélelmiszerükkel kapcsolatban. Az ok mindenbizonnyal a kormány tegnapi bejelentése, miszerint augusztus elsejétől megszűnik a kereskedők számára rettegett, ám a köznép számára üdvözölt árstop. Az biztos, hogy a SPAR döntése azonnal aktív. Immár nem csak két litert lehet vásárolni két fajta 2,8 százalékos UHT tejből a boltjaikban.

Tudtad-e, hogy mi is az az UHT tej? A rövidítés jelentése Ultra High Temperature Treated; vagyis ultra magas hőfokon történő hőkezelési módszer, amit ultrapasztőrözésnek is neveznek. A tejet nagyon rövid időre (2-3 másodpercre) felhevítik, nagyjából 135-137 C°-ra. Ezután gyorsan lehűtik és aszeptikus környezetben aszeptikus csomagolásba töltik. Ez az eljárás biztosítja azt, hogy az adott termék hosszú időn keresztül fogyasztható, illetve akár hűtés nélkül is tárolható maradhasson.

Tehát, mint ismert, július utolsó napjáig tudunk majd hatóságilag rögzített áron venni több élelmiszert is, aztán a továbbiakban a kormány úgymond elengedi a kontrollt, bár a kötelező akciózás marad. Sőt, a folytatásban megemelkedik a törvényi szabályozásnak köszönhetően 15 százalékosra az eddigi 10 helyett. A döntést egyébként a magyarországi infláció pozitív alakulásával magyarázták. Erre a fejleményre reflektált tegnap a SPAR is. A holland eredetű áruházlánc boltjaiban mostantól már 12 liternyit vehetünk az alábbi, még árstopos termékekből:

  • SPAR UHT TEJ 2,8% 1L
  • S-BUDGET UHT TEJ 2,8% 1L

A várakozások szerint a hatósági árak kivezetése előtt még nagyon nagy akciók várhatóóak a többi ilyen árú, mint a csirkemell, a tojás, az étolaj, illetve a liszt és cukor területén is. Szerencsére így hamarosan véget érnek az olyan kálváriák, amikor mind az üzletek, min a vásárlók értették félre a korlátozások, illetve az egséz jelenség lényegét. Mint történt az legutóbb is az egyik hazai Lidl-ben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás