promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a SPAR-üzletlánc neve? Óriási meglepetés fog érni, nem erre számítottál volna
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Biztos, hogy azt gondoltad, hogy tudod mit jelent.

Hétvége érkezik, és már csütörtökön megtörtének a boltokban az akcióváltások, így pedig a legfrissebb leárazások labirintusában tudunk majd lavírozni a hétvége alkalmával. Persze sokan már jó előre fel is készültek, hogy mit és hol fognak beszerezni, így pedig nekik talán sokkal könnyebb elsz minden. Lehet, hogy sokan azt a stratégiát választják, hogy mindenhol egy kicsit, mindenhol azt, ami a legjobban megéri. A nagy hétvégi bevásárlások alkalmával lehet, hogy sokan azzal is szembesülnek, bár valószínűleg ők vannak kevesebben, akiknek hirtelen eszébe jut, hogy az egyes boltok, üzletláncok, szupermarketek vagy éppen márkék neve mit jelenthet valójába, egyáltalán meg tudjuk-e őket úgy fogni, hogy érelme legyen a nevüknek?

Sokan valószínűleg akkor szembesülnek ezzel, amikor egy-egy áruház nevét nem tudják kimondani, vagy éppen egy-egy márkával vannak így. Korábban elkezdtünk már egy cikksorozatot, amelyben sorra vesszük ezeket, hogy nektek könnyebb legyen, sőt, még egy játékos kvízt is csináltunk, amelyből bizony nagyon sok érdekességet megtudhattok. Korábban például arról is volt szó, hogy kellene kiejteni a JYSK nevét, esetleg az IKEÁ-ét svédül, illetve arról is írtunk, hogy a Samsung-ot mennyire másképp ejtik hazájában.

Új részünkben azt nézzük meg, hogy a SPAR neve mit jelent valójában.

Valószínűleg a trikolór után sokan azt gondolják, hogy a SPAR magyar eredetű üzletlánc. Ezzel szemben az igazság az, hogy a SPAR egy holland székhelyű nemzetközi élelmiszer-üzletlánc. Az üzletlánc vezérgondolata pedig az, hogy  

"Kölcsönös együttműködéssel mindenki nyer".

Ami pedig nagyon érdekes, hogy a hollandul a jelmondat (Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig) kezdőbetűi a DE SPAR betűszót adják ki, ami hollandul fenyőt jelent. És így már értitek is, hogy miért ez lett a logója a SPAR-nak.

(Forrás: Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás