promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérmérgezést okozhat az Aldi finomsága, veszélyes termék került a polcokra
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A te hűtődbe is könnyen kerülhetett ebből a veszélyes termékből.

Veszélyes finomságra figyelmeztet a Nébih. Az Aldi polcaira került azokból a virslikészítményekből, amik miatt termékvisszahívást indítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Listeria monocytogenes esetleges jelenléte miatt fújt riadót, és arra kéri a magyar vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket semmiképp se használják fel, és ne fogyasszák el.

Miért is veszélyes a Listeria monocytogenes?

Ez egy olyan, természetben széles körben előforduló baktérium, ami emberi megbetegedést okozhat. A legnagyobb probléma vele, hogy ha egyszer bekerül a hűtőbe, akkor sokáig élő-, és szaporodóképes tud maradni, éppen ezért minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.


Éppen ezért ha te is vásároltál az Aldiban baromfirudacskát, akkor vidd vissza bármelyik üzletbe, ahol akár blokk nélkül is visszatérítik az árát. A Nébih tájékoztatása szerint az alábbi adatokkal rendelkező termékek lehetnek veszélyesek:

  • Termék megnevezése: Baromfirudacska 1000 g
  • Lejárat: 2023.06. 12
  • Tételszám: L1132.BB.3.4.


(Fotó: Nébih)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás