promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eurojackpot: egyetlen szám miatt nem nyerhette meg senki a 17 milliárdos fődíjat?
Borítókép:  Promotions.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyetlen balszerencsés szám az Eurojackpoton, ami miatt senki sem vihette el a milliárdokat érő főnyereményt. Vagy éppen emiatt?

Több, mint 17 milliárd magyar forintot érő fődíj az Eurojackpot 17. heti, keddi sorsolásán. Jól hangzik, nem? Biztos nagyon sokan vannak Magyarországon, akiknek jól jönne egy ilyen hatalmas összes, de nyilván a legtöbben a felével is bőven beérnék.

Sajnos azonban akik hisznek a számmisztikában, illetve a számok szerencsét, vagy éppen balszerencsét hozó hatalmában, azok nem biztos, hogy játszani mernek ezen a héten. Főleg, ha hatványozottan nagy az esélye a szerencsétlenségnek. Ugyanis a misztikus 17-es szám alaposan belerondíthat azoknak a magyarországi lottózóknak a szerencsejátékába, akik az Eurojackpoton is játszanak.

Mégpedig azért, mert az olasz kultúrában például nem a 13-at, hanem a 17-es számot tartják balszerencsésnek. Ezt arra alapozva gondolják, mert ha megkeverjük ennek a prímszámnak a római számos megfelelőjének tagjait, akkor a XVII-ből könnyen kijön a VIXI, ami latinul azt jelenti, hogy "éltem", vagyis az "életemnek vége".

Ez az oka annak, hogy Olaszországban az épületek többségében nincsen 17. emelet, vagy nincsen 17-es szoba.

Az Alitalia nemzeti légitársaság repülőgépein pedig nincsen 17-es üléssort, míg a Renault R17-es modelljeit az olasz piacon szándékosan R177 néven forgalmazták.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Magyarországon is balszerencsét hozna ez a szám, de akik hisznek az ilyen dolgokban, azok biztos nem kísértették a sorsot. Aztán könnyen lehet, hogy valakinek éppen a szerencsétlenséget jelentő számok hoznak igazán sorsfordító szerencsét, szóval nézzük meg, vajon ezen a héten született-e új milliárdos.

Nyerőszámok:

A mező: 12, 21, 24, 28, 40

B mező: 1, 3

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás