promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Agyzsibbasztó, hogy mit fotózott le Magyarországon a Google Maps autója egy kistelepülésen
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon is frissítik a Google Mapset, így a Street View-t, vagyis az Utcaképet készítő autók bármikor feltűnhetnek.

Ha belegondolunk, akkor valóban hihetetlen, hogy anno a Google Maps mekkora újításnak számított. A techóriás olyan dolgot tett le az asztalra, ami valóban megváltoztatta az emberek életét. Emiatt már nem vesz elő senki a táskájából egy összehajtogatható térképet, és bogarássza ki rajta merre is kellene mennie.

A Google Maps mindenkit profin elvezet A pontból a B-be, és aki még így is őrülten bizonytalan magában, az az Utcakép funkciót is bevetheti. A Google Street Viev is hatalmas innováció volt, amit jelenleg is folyamatosan fejleszt a cég.

Maga az Utcakép funkció 2013. április 23-án lett elérhető egész Magyarországon, ami a nagyvárosokat, valamint a főbb utakat fedi le, de nevezetességeket is megnézhetünk rajta közelebbről. A Google autói márciusban indultak útnak hazánkban, hogy elkezdjék frissíteni a meglévő adatbázist.

Ugyebár Magyarországon is a városok, és az őket összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, a Google Maps pedig az egész világon figyel arra, hogy legyen elavult a szolgáltatása. Lehet a Street Viev feltérképező kocsija már járt nálatok, ha nem, akkor majd fog, mivel egészen szeptemberig róják az utakat.

Vicces felvételek persze mindig előkerülnek, és valószínűleg sokan meg se lepődnek, hogy ez a fotó Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében készült. A vezess.hu szúrta ki, hogy a Google kocsija Abaújszántón járt anno, ahol egy platós autón utazott egy férfi, nem is akárhogy. Az illető igazi kiskirályként, a fotelben pihengetve élvezte az utat.

Ahogyan a lap is megemlíti, Magyarországon a KRESZ-tiltja az utazás ezen formáját, így nem árt hanyagolni. Nem csak bírság járhat miatt, hanem veszélyes is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás