promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a Google hatalmas bejelentése: nagy változások lesznek Magyarországon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon is belevág a Google a frissítésekbe, szóval érdemes lesz figyelni.

Hihetetlen, de már az is retrónak számít, ha valaki elővesz a hátizsákjából egy összehajtogatható térképet. Ezen persze sokszor még úgy is nehéz volt kiigazodni, ha éppen tudtuk, hogy hol vagyunk, mivel ezekből is gyártottak ritka silány minőségűeket.

Aztán jött a nagy reform, vagyis a Google Maps, ami teljesen pozitív irányba változtatta meg az emberek életét. Főleg azok lélegezhettek fel miatta, akiknek a béka feneke alatt van a tájékozódási képességük. A Google Maps elvezeti őket az A pontból a B-be, és a legbizonytalanabbak még az Utcakép funkciót is használhatják.

A Google Street View végül 2013. április 23-án lett elérhető egész Magyarországon, ami a nagyvárosokat, valamint a főbb utakat fedi le, de nevezetességeket is megnézhetünk rajta közelebbről. Tehát lassan itt van a 10 éves jubileum, de a Google közben azért folyamatosan frissítette az utcaképeket.

A települések és az őket összekötő utak infrastruktúrája folyamatosan változik, így a Google is tudja, hogy muszáj frissíteni ezeket, ami nem kis munka. Most márciustól éppen ezért Magyarországon tűnnek fel ismét a Google Maps feltérképező autói.

A hivatalos honlapon úgy van feltüntetve, hogy a kocsik márciustól egészen szeptemberig szelik majd hazánkat.

Ezekben a nagyvárosokban tessék mosolyogni, mert jönnek a frissítések: Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Szolnok, Szeged, Békéscsaba, Szentes, Kecskemét, Csongrád, Székesfehérvár, Veszprém, Tatabánya, Győr, Szombathely, Sopron, Pécs, Dombóvár, Szekszárd, Kaposvár, Nagyatád.

A személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Ha valami hibát észlelünk, akkor azt természetesen mi is be tudjuk jelenteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás