promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Google keresője elképesztő újítást vezet be, ami az életedet is megmentheti
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárás egyre jobban befolyásolja az emberek életét a világon, és erre most a Google is mindenképpen reagálni szeretne.

Folyamatosan építkezik a Google, és igyekszik mindenféle újítással felcsigázni a felhasználók érdeklődését. A techóriás persze figyel arra is, hogy a már a meglévő szolgáltatásait is fejlessze. Magyarországon is érdemes figyelni, mert újra útnak indultak a Google Maps autói, amik a nagyobb városokat fogják feltérképezni.

A települések és az őket összekötő utak infrastruktúrája ugyebár folyamatosan változik, így a Google is tudja, hogy muszáj frissíteni ezeket, ami nem kis munka. A kocsik már március óta róják a magyarországi utakat, így akadhat olyan, aki már találkozott velük.

Magyarországon közben még mindig nincsen tavasz. Az időjárás gyakorlatilag megbolondult az utóbbi időben, most pedig még a fűtést is feltekerhetjük. Az előrejelzések szerint hazánk keleti részén havas eső, havazás is lehetséges húsvét előtt.

A Google időjárás szempontjából azonban már arra készül, hogy jönnek a hőhullámok, és emiatt elég komoly újítást vezet be. Az Interesting Engineering számolt be róla, hogy a techóriásnál az extrém hőségre vonatkozó figyelmeztetések is megjelennek majd a keresési találatok között.

A Google felhozta példának a tavaly nyári hőhullámot is Európában, és szerintük az éghajlatváltozás miatt ez egyre gyakoribb lesz, ami a világ számos részén pusztít.

„Ma egy sor kezdeményezést indítunk útjára, amelyek célja, hogy segítsünk a közösségeknek felkészülni a növekvő hőség hatásaira és alkalmazkodni azokhoz”

- mondta Kate Brandt, a Google fenntarthatósági igazgatója.

Brant azt is hozzátette, hogy ha az emberek például beütik a Google keresőjébe azt, hogy „hőhullám”, akkor ezentúl részleteket láthatnak a hőhullám várható kezdetéről és végéről, tippeket kapnak, miképp védekezzenek ellene, és a kereső a kapcsolódó egészségügyi problémákról is tájékoztatást ad.

A Google szerint a szélsőséges időjárás okozta extrém hőség évente közel félmillió halálesetért felelős; ez a szám pedig az elkövetkező években várhatóan csak növekedni fog. A cég újítása még nem kapott konkrét megjelenési dátumot, de nyár előtt biztosan el fogják indítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás