promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világvégére figyelmeztet a Google? Hatalmas katasztrófát okozhat bármelyik internetező egyetlen szóval, a becsapódás elkerülhetetlen
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A látványos becsapódástól a géped is beleremeg majd!

A Google keresőjében gyakran jelennek meg animációk vagy egyéb vizuális elemek, amelyek segíthetnek az információk megértésében vagy érdekesebbé teszik a keresést. Az ilyen vizuális elemeknek nem mindig van közük a keresett információkhoz, hanem inkább szórakoztató vagy érdekfokozó céllal jelennek meg.

Az animáció megjelenése attól is függ, hogy melyik eszközön használjuk a Google keresőjét, és hogy az adott időpillanatban éppen milyen tartalommal rendelkezik a Google. Mindig kitalálnak valami érdekes újítást, a legújabb őrölet szerint ha beírjuk a Google keresőmezőjébe a "meteorit" szót, akkor egy röpke pillanat erejéig átsuhan a képernyőnkön egy meteor és becsapódik a számítógép alsó sarkába, de olyan erővel, hogy abba még a képernyőnk is belerázódik. Kipróbáltuk, működik a különös jelenség, gépen és telefonon is.

Nem árt azonban pár fogalmat tisztázni.

A meteor és a meteorit két különböző fogalom, nem mindegy tehát, melyiket írjuk be a keresőbe. De még meteoroid is van!

A csillagászok azt a fényjelenséget hívják meteornak, melyet az űrben keringő kisebb-közepes testek keltenek, amikor a Föld légkörével érintkezve felizzanak. Meteoritnak pedig azt a kőzetdarabkát nevezzük, amely a meteorból esetlegesen megmaradva földet is ér. Köznyelvibb megfogalmazásban a meteor a hullócsillag, amit látunk, a meteorit pedig a látvány becsapódott, kézzelfogható eredménye.

A becsapódó testek földfelszíni nyomait pedig kráternek nevezzük.

De nem csak ilyen jellegű animációval örvendeztet minket a Google, van egy másik kedvencünk. Ha Mandalorian rajongó vagy, bizonyára te is imádni fogod Baby Yodát, azaz Grogut, aki szintén megjelenik a képernyődön, ha rákeresel arra a kifejezésre, hogy „The Mandalorian”, „Mandalorian”, „Baby Yoda” vagy „Grogu”, akkor megjelenik Baby Yoda személyesen és égtelen rendbontásba kezd monitorunkon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás