promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Népszerű terméket hívott vissza a Nébih, semmiképp sem szabad elfogyasztani
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Penészes lehet az újonnan vásárolt görög joghurt, így ha valaki vett ilyet, vigye vissza a boltba!

Penész lehetséges jelenléte miatt visszahívja, és a forgalomból is kivonja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a 2023.03.25. lejárati idővel rendelkező Danone OIKOS Görög élőflórás áfonyás sajttorta ízű, négyszer 125 gramm kiszerelésű joghurtot - írta honlapján a Nébih.


Kép: Profimedia

A HVG hívta fel a figyelmet az esetre, így ha vettél ilyen joghurtot mostanában, azt vidd vissza a boltba. De nem a görög joghurt az egyetlen termék, amivel probléma volt az utóbbi időben.

A múltkor megírtuk, hogy egy bizonyos fajta lisztben droghoz hasonló anyagot találtak:

A „Bauck Hof bio teff liszt, teljeskiőrlésű 400 g” nevezetű terméket vissza kellett hívni a boltok polcairól, ugyanis állítólag magas tropán alkaloid szennyezettség (atropin, szkopolamin) esete állhat fenn – írta a Nébih arra a termékre vonatkozólag.

Ahogy az lenni szokott, a Nébih Facebook-oldalát elárasztották a kommentelők szitkozódásai, és kifejtették véleményüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal mostani munkásságáról.

"Bele sem merek gondolni mennyi vackot megetetnek a néppel ami sosem derül ki."

"Kicsit" késésben vannak a figyelmeztetéssel. Már kb. 5 napja nyitottam a gyereknek egy ilyet, ami tiszta penész volt! Érdekes, hogy csak most vették észre."

"Ilyesztő,mennyi mocskot etetnek meg velünk.Amit pont nem vizsgálnak be,és pont nem derül ki!"

"Vicc, ami itt megy már! Mindig visszahívnak valamit."

A Danone áfonyás sajttorta ízű görög joghurt alatt kialakult egy heves vita is, mely egy élelmiszeripari ellenőr és egy civil kommentelő közt zajlott. Sehogy sem tudták megtalálni egymással a közös hangot és vitájuk végül átment személyeskedésbe is.

"Mint élelmiszeripari szakember kérem önt, ne ítelje el ez miatt a hatóság munkáját! Gondolja azt, hogy minden ember jelzi a hatóságok irányába a problémát? 10 emberből kb 1 vagy 2 jelzi a valós problémát a bolton keresztül a hatóságok felé, ritka esetben a NÉBIH felé közvetlenül ,sajnos lassan jut el az infó, főleg ha ez egy kis ABCben lett jelezve ... Ön jelezte egyébként, vagy kidobta? Kérem ezt ne támadásnak fogja fel, szimplán értelmetlen egyből a hatóságot fikázni, miközben ők azt teszik amit kell!" 

– írta a szakember. 

"De ön kioktató hangnemben beszél. Nézze meg az eredeti kommentem, nem hibáztattam konkrétan senkit, vagy ha igen, inkább mindenkit, mert megdöbbentett, hogy egy hete ez a joghurt ott lehet a polcokon. Ennyi, nem több!
És igen, nem tudja értelmezni amit írok, mert indokoltam, hogy miért nem vittem vissza a nem általam vett terméket. Most meg közli, hogy ön mindent megkóstol, amit a gyermekének ad. Ezek szerint az anyósoméknak fel kellett volna mindet előre bontani és beleenni? Vagy talán nekem? Hátha valami jó kis légúti vagy más fertőzést átadok a gyereknek, vagy épp ő nekem. Az emberek 99%-a szerintem megbízik annyira a Danone márkában, hogy nem eszik bele a joghurtos pohárba, mielőtt másnak odaadja. Ön ezek szerint kivétel. És inkább ez már az én mottóm az állami szervekkel szemben, semmi köze az "átlag" emberek hozzáállásához. Hogy a kollégái lájkolgatják, nem egy nagy dicsőség ám, csak már nem érdekel, így értettem. Egyébként meg talán pont ezért nem szól senki Önöknek, mert egy megjegyzés miatt, hogy volt aki igenis szembesül ezzel. Ízekre szednek egy vásárlót, amikor kiderül, hogy egy ismert termék penészes és ez neki esetleg nem nyerte el a tetszését. Higgye el, ezek után én sem Önökhöz fordulnék, ha ilyet tapasztalnék! Minden jót és további eredményes munkát!"

– reagált a vásárló kommentelő. A vitát pedig még tovább folytatták a Facebookon, de nem közölnénk azt itt teljes egészében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás