promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a Nébih: veszélyben a magyar gyerekek, fulladást okozhat az itthon is kapható finomság
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Veszélyesek lehetnek ezek a termékek, a Nébih komoly dologra hívta fel a figyelmet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatosan olyan információkat közöl, amik fontosak lehetnek a magyar vásárlók, családok számára. Nagyon sokszor előfordult már, hogy a Nébih-nek köszönhetően komoly kellemetlenségektől kímélték meg magukat az emberek, akik a honlapon rendszeresen kapnak tájékoztatást a különböző problémák miatt visszahívott termékekkel kapcsolatban.

A Nébih a minap ismét olyan termékekkel kapcsolatban közölt figyelmeztetést, amik akár komoly gondot is okozhatnak, így mindenképp érdemes tudniuk erről a magyar vásárlóknak, ha nem akarnak maguknak rosszat – ráadásul most olyan termékekről van szó, amik leginkább a gyerekeket érintik, ezért kiemelten fontos, hogy minél többen tudjanak erről, nehogy baj legyen.

A honlapon szereplő információk szerint a Magyarországon is kapható „ABC Fruit Jelly Straws 260 g, ABC Fruit Jelly Straws 1000 g (Zselés Tubusok Gyümölcsízzel)” nevezetű termékekben nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) vannak, illetve lehetséges fulladásveszély is fennáll, vagyis semmiképp sem szabad elfogyasztani őket.

Az érintett termékek kiszerelése 260g, illetve 1000g, Tajvanból származnak, a RASFF referenciaszámuk 2023.1011., és az Asia Express Food BV (Hollandia) importálja őket. A termékek természetesen visszahívásra kerültek, a Nébih pedig arra kéri a vásárlókat, hogy tényleg ne fogyasszák el őket a fent említett veszélyek miatt – érdemes megfogadni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tanácsát.

Íme az érintett termékek illusztrációs képei:


Kép: Nébih

Kép: Nébih

Kép: Nébih

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás