promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantasztikus hírt kaptak a budapestiek - fellélegezhet a közlekedés
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lassan már senki sem hitt benne, hogy valaha is eljön ez a pillanat.

Az M3-as metróvonal felújítása körüli hercehurca hatodik éve tart, lassan már felnőnek azok a gyerekek is, akik az átalakítás kezdetén születtek és még mindig nem használhatjuk normálisan a metrót. A mai napon azonban végre olyan hírt közölt a BKK, amire nagyon régóta várunk.

Március 20-a, hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekednek az M3-as járatai. Azért még mindig vegyülhet némi üröm is az örömbe, hiszen a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények, a lezárt állomások környéke csak pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg.

Hétvégén ellenben, csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között továbbra is az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A teljes felújítás a tervek szerint májusban fejeződik be. Ekkortól ismét birtokukba vehetik az utasok Magyarország legforgalmasabb közösségi közlekedési útvonalát, amin normál esetben hétköznaponként 500 ezren utaznak.

A rekonstrukció után egy minden elemében megújult és korszerű, teljesen akadálymentes metróvonalat kapnak vissza a budapestiek.

A BKK által kiadott tájékoztató szerint így jár a metró március 20-a, hétfő délutántól:

  • Március 20-a, hétfő délutántól az M3-as metró újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg a szerelvények. 
  • A Nagyvárad tér és térsége a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a Keleti pályaudvar és a belváros felől az új jelzése szerint 23-as (korábbi 2M) és a 24-es villamosokkal, a Semmelweis Klinikák felől rövid gyaloglással vagy MOL Bubival érhető el. 
  • A Lehel tér és környéke a Nyugati pályaudvartól az M14-es állomáspótló busszal, a Göncz Árpád városközpont felől a meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os buszokkal érhető el. 

Az M14-es és az M30-as állomáspótló buszok csak hétköznap közlekednek.   

Így jár a metró hétvégén:

  • Hétvégéken csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között a buszsávban haladó M3-as metrópótló busszal lehet utazni. 
  • Hétvégén a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as pótlóbuszokkal, ezért az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok ekkor nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok a hétköznapokkal megegyezően a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig közlekednek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás