promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyenes közlekedési bérlet juthat a magyar fiataloknak, érdemes utánajárnia annak, aki a fővárosban lakik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ingyen utazhatnak a szegény kamaszok.

 

Jelentős BKK diákkedvezményhez fognak jutni tavasztól azok a Budapesten élő, rászoruló józsefvárosi fiatalok, akikről a kerületi szociális rendelet úgy határoz, hogy valóban jogosultak rá.

A 14 és 18 év közöttiek ugyanis ingyen diákbérlettel utazhatnak, és azok számára, akik 14 és 18 év közöttiek, de nem vesznek részt közoktatásban, ugyanebben az összegben (3450 Ft) a felnőtt bérlet kiadásait csökkentik. A rászorultságot a kerületi szociális rendelet szabályozza – írja a 24.hu.

De további segítséget is kapnak a józsefvárosiak tavasztól. A gyerekeiket iskolába hordó szülők közlekedésének megkönnyítése érdekében az iskolák környékén úgynevezett puszi & pá parkolókat hoznak létre, ahol lehetőség van időszakos megállásra.

Az első ilyen új parkolóhelyek kialakítása is megkezdődik 2023 tavaszán. Az önkormányzat hétfői közleménye szerint a kerületi parkolóhelyek nagyjából 30%-a kizárólagos kerületi parkolóhely lesz, más kerületekhez hasonlóan este 18 órától reggel 7 óráig. A 30%-os arányt tömbönként határozzák meg, azaz a kizárólagos parkolóhelyek egységesen oszlanak el a kerületben. A kizárólagos parkolóhelyek kijelölése 2023 tavaszán kezdődik majd.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás