promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drogos liszt miatt adott ki figyelmeztetést a Nébih, a vásárlók nem akarják visszavinni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy a Nébih figyelmeztetése a drogos liszttel kapcsolatban csak felcsigázta az embereket.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatosan fontos dolgokról tájékoztatja a magyar vásárlókat, sőt, voltak olyan figyelmeztetések is a Nébih honlapján, amik valószínűleg életeket mentettek. Az emberek nagyon hálásak ezért, hiszen mindig jó tudni, ha esetleg probléma van egy olyan termékkel, amiből mi is vásároltunk Magyarországon – most viszont nem várt hatást ért el egy figyelmeztetés.

A Nébih honlapján megjelent, hogy a 2024.01.09 lejárati idővel rendelkező, 230767 tételszámmal ellátott „Bauck Hof bio teff liszt, teljeskiőrlésű 400 g” nevezetű terméket vissza kellett hívni a boltok polcairól, ugyanis állítólag magas tropán alkaloid szennyezettség (atropin, szkopolamin) esete állhat fenn.

Vagyis olyan anyag lehet benne, ami nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését, azaz veszélyes, és akár kábulatot is okozhat.

Egyes magyar portálok szerint egyenesen drog került a visszahívott lisztbe, amivel kapcsolatban a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy semmiképp se fogyasszák el. A kommentelők persze nem meglepő módon rögtön elpoénkodták a dolgot, és egyből írták, hogy ezek után még be is fognak vásárolni belőle, és tuti, hogy nem viszik vissza a boltba, ha már ilyen „jó anyag” hullott az ölükbe – de persze érdemes megfogadni a Nébih tanácsát, vagyis senki se fogyassza el.

Viszonylag ritkán fordul elő ilyesmi, így érthető, hogy az emberek elviccelték, de mivel egy valóban komoly problémáról van szó, így tényleg nem szabad félvállról venni a dolgot, ha jót akarunk magunknak, illetve a családunknak.

Íme az érintett termék illusztrációs képe:


Kép: Nébih

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás