promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valósággal sokkolja a magyarországi vásárlókat a Penny döntése
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyarországi vásárlók az árháború közepette nem éppen ilyen akcióra számítottak a német diszkontlánctól.

Lassan már épp kezdtünk volna hozzászokni, hogy a nagy magyarországi árháború közepette végre jó híreket kapunk a nagy hazai kereskedelmi láncoktól, amikor ismét kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Csökkenő árak ide, vásárlócsábító akciók oda, a hazai piac egyik meghatározó szereplője most egészen különleges módját választotta a lakosság környezettudatosságra nevelésének. A kérdés csak az, hogy ebben mennyire lesznek partnerek a vásárlók.

Szombathely lakói, bár nem egészen önként és dalolva, egy újszerű kereskedelmi megközelítés tesztalanyaivá váltak. A Penny Market a Körmendi úti áruház esetében az Ugytudjuk információi szerint bevezeti a fizetős parkolást. Az eset nem példa nélküli, de ettől még biztosan sokaknál kiveri a biztosítékot. A szintén Szombathelyen található, Hunyadi úti Lidl esetében már a tavalyi év decemberében hasonló intézkedésre szánták el magukat.

A Penny még nem kommentálta a változást, de jó eséllyel azért döntöttek a sokak számára furcsának ható változás mellett, mert az áruház parkolóját több olyan vásárló is használja, aki a szomszédos bevásárlóközpontba tér be, így pedig foglalják a helyet a német diszkontlánc látogatóitól, ráadásul bevételt sem termelnek.

A beküldött olvasói fotók alapján az első óra továbbra is ingyenes lesz, a második óra 2500 forintba kerül, míg a 2 óránál hosszabb parkolóhasználat esetén már 5000 forinttal lesz könnyebb a pénztárcánk.

Arról még nincs információ, hogy ez csak egyedi döntés lenne, vagy pedig mondhatni tesztüzemként az intézkedés szélesebb körű bevezetését készíti elő. Mindenesetre kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás