promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan döntés a Penny-től: azonnali lépésre szánták magukat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokakat érintő bejelentés jött a Penny-től.

1996-ban vetette meg a lábát Magyarországon a PENNY Market Kft., és azóta szépen kiterjesztették magukat országszerte. Mostanra 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is.

A Penny kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal való szoros kereskedelmi kapcsolatokra. Új beruházásaival, terjeszkedésével pedig folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a környezeti, és társadalmi felelősségvállalás iránt is. Utóbbi kapcsán folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok segítése, illetve támogatása.

Nem is olyan rég a Penny is csökkentette a vaj árát, akkor a cég így fogalmazott a Promotions-nek:

„A Penny a vaj- és egyes vajas termékek árát csökkentette az elmúlt hét folyamán, amelynek hátterében a beszerzési árak mérséklődése áll. A sajátmárkás Sissy teavaj mellett egyéb vajas árucikkeink is kedvezőbb, átlagosan 20 százalékkal mérsékelt fogyasztói áron érhetők el (Sissy laktózmentes teavaj, Sissy vajkrém, Sissy csökkentett zsírtartalmú vaj, Mizo csökkentett zsírtartalmú enyhén sós vaj, Gazda márkázott vaj, Milkeria márkázott vaj). A Penny-nél folyamatosan tárgyalunk a beszállítóinkkal a kedvezőbb beszerzési árakért, hogy a vásárlóink a lehető legjobb ár-érték arányú termékeket találják meg polcainkon. Ehhez hozzátartozik, hogy vannak olyan termékkategóriák, ahova előbb, van, ahova később érkezik meg a nemzetközi trendeknek megfelelő, nemzetközi piacon már tapasztalható árcsökkentés lehetősége”

Most ismét egy hatalmas bejelentéssel rukkoltak elő, ez azonban nem a vásárlókra, sokkal inkább Penny-dolgozókra vonatkozik. Magyarország egyik vezető kiskereskdelmi áruházlánca ugyanis úgy döntött, hogy egy komoly bérfejlesztéssel indítja a 2023-as év első felét.

A béremelést területi felosztás szerint, értékesítés, logisztika, központ és különböző szempontok alapján súlyozva átlagosan legfeljebb 17 százalékos mértékben hajtják végre 2023. április 1-jétől. A juttatási csomag többek között egy kibővített utazási hozzájárulást is kínál a munkatársak számára. A saját gépjárművel történő munkába járás költségeit a cég a hatályos kormányrendelet által meghatározott mértékben és adómentesen, 30 forint/ km összegben téríti meg. Emellett a meglévő juttatások mellett (cafeteria SZÉP-kártyán, osztályonként különböző teljesítmény-prémiumok) új tételként már nemcsak a távolsági, hanem a helyi közösségi közlekedési bérletek költségeihez is hozzájárul. Méghozzá 86 százalékos mértékben, ami a dolgozók nagyjából 40 százalékának utazási költségeihez járul hozzá.

„Idén mintegy 3,6 milliárd forintot fordítunk bérfejlesztésre, beleértve a tavaly megállapított, rendkívüli prémiumok kifizetésére elkülönített összeg 2023. üzleti évre vonatkozó részét is. A mostani juttatási csomagunk a hazai piaci viszonyokhoz mérten kiemelkedő, és azt a vállalatunk tavalyi eredményeit, valamint a magyar munkaerőpiaci és a gazdasági helyzetet figyelembe véve állítottuk össze. Reméljük, munkatársaink továbbra is érzik, fontosak a vállalat számára és büszkék arra, hogy a magyarországi Penny család tagjai. Örömmel vettük, hogy a Penny vezetősége által előterjesztett juttatási csomagot a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szintén elfogadta, ezzel számukra is kedvező megállapodás született”

- nyilatkozta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

Ez a bérfejlesztés is azt bizonyítja, hogy a vállalat hosszú távon tervez a munkavállalóival; stabil megélhetést, valamint kiszámítható, és ígéretes karrierutat biztosítanak a számukra. Egyébként a Penny Magyarország harmadik legkedveltebb munkahelye lett a legjobb magyar munkahelyek rangsorát összefoglaló Top Employers összesített listáján, a kiskereskedelmi szektorban pedig az első.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás