promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre készül Magyarország kormánya, ha esetleg kitörne a harmadik világháború
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor szerint abszolút nem lehetetlen, hogy eljöjjön a harmadik világháború, és erre Magyarországnak fel kell készülnie.

Nem igazán merünk már jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhet véget a háború Ukrajna és Oroszország között. Az sajnos rossz hír, hogy Vlagyimir Putyin például fel van készülve, hogy ez az egész még tovább el fog húzódni. Zelenszkij és az országa kitart, pedig mindenki azt hitte, hogy hamarabb meg fognak törni, de ez sokak meglepetésére nem így lett.

Mind a kettő vezető hozott már rossz döntéseket, és azt hiszik, hogy az idő nekik dolgozik. Ezért sem akarnak tárgyalóasztalhoz ülni, ami legutóbb egy éve történt meg Törökországban.

Magyarország kormánya mindig megerősíti, hogy hazánknak mindenképpen ki kell maradnia a háborúból. Múltkor Szijjártó Péter is kiemelte, hogy nyitva kellene tartani a kommunikációs csatornákat Oroszország és Ukrajna között, de ez így nem lesz könnyű feladat. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere azt is hozzátette, hogy azt végképp nem szabad hagyni, hogy a NATO és Oroszország között kialakuljon egy közvetlen konfliktus. Pedig a magyar kormány szerint erre is fel kell készülni.

Ezt Orbán Viktor is így látja, aki anno egy interjú keretén belül beszélt erről a svájci Weltwoche hetilapnak:

„Az ukránokkal szemben egy 140 millió lakosú atomhatalom áll, az oroszokkal szemben az egész NATO. Ez teszi a dolgot olyan veszélyessé. Patthelyzet van, ami könnyen világháborúvá fajulhat”

- mondta Magyarország miniszterelnöke.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint tényleg a nyakunkon lehet a harmadik világháború, ezért volt szükség a gazdaság-mozgósító rendeletre.

A kedd este megjelenő új kormányrendelet egyebek között a háborús helyzetekben történő gazdasági intézkedésekről és a Védelem-gazdasági Alapterv elkészítéséről is szól – derítette ki az ATV híradója.

A rendelet előírja, hogy Magyarország kormánya háborús vészhelyzetben mozgósíthatja a gazdaságot, vagyis a gazdasági szereplőknek biztosítaniuk kell a lakossági, katonai ellátási feladatokhoz az anyagi erőforrásokat. A rendelet megemlíti a tartalékkészletek létrehozását is.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a levelében azt írta az ATV-nek, hogy Magyarország békét szeretne, de hazánkat minden körülmények között meg kell védeni, és a rendelet ezt a célt szolgálja. Ők sem tagadták, hogy szerintük fel kell készülni minden eshetőségre, még arra is, hogy esetleg kitör a harmadik világháború.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás