promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy álhírgyáros honlap "lebuktatta" Magyarországot, a NATO háborút eldöntő lépésével kapcsolatban
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország Orbán Viktor miniszerelnök ígérete szerint igazából igyekszik távol maradni a háborútól, de az orosz-ukrán incidens már kihat a fake news-ra is.

A világ egyik legismertebb álhírekkel foglalkozó weboldala, az egyébként roppant ironikus és szarkasztikus TruNews hozta le a napokban azt a hihetetlen és hiteltelen információt, miszerint Orbán Viktor háborús részleteket szivárogtatott ki. Mint ismert, immár több, mint egy éve dúl véres és értelmetlennek látszó háború Ukrajna területén Oroszország és a honvédő hadsereg és a külföldi önkéntesek között. Egyelőre csak egy kegyetlen emberdarálónak tűnik a harc, és roppant kilátástalan a végkimenetel sorsa, csupán az átlag európai ember életminőségének romlásában érzékelhető jelentős hatás. 

Magyarország a jelek szerint egyelőre képtelen oldalt választani, és mind a két fél felé húz. Rendre olvasni a sorok között olyan félinformációkat, amelyekből tisztán látszik, hogy a NATO munkáját segíti hazánk. Azonban a felszínen kellemetlen és izzadtság szagú békepárti sallangok hangzanak el, s zúgnak a kormánypárti médiából. A jelek egyelőre inkább arra utalnak, hogy az vélt vagy valós igazságtalanságok ellen harcoló Oroszország felé húz a közvélemény álláspontjának igazítása. Pedig a legfontosabb valóban az álszentségtől mentes béke mielőbbi elérése lenne, ám ez most éppen olyan távolinak tűnik, mint a háború és Covid előtti nyugalmi állapot. 

A TruNews úgy fest, hogy szeretne szebb képet közvetíteni a világsajtóban roppant sokat ostorozott Magyarországról. Nyíltan felvállalt kamuhírük szerint Orbán Viktor a magyar közmédiának tett nyilatkozatában elárulta, hogy:

A NATO-szövetségesek hamarosan csapatokat küldenek Ukrajnába az oroszok elleni harcra. A magyar vezető megdöbbentő bevallása szerint az országos közszolgálati rádiónak adott interjúban.

Tudvalevő, hogy mindez egyfajta figyelemfelhívás, lévén a NATO eddig csak közvetetten lépett be a háborúba. A szövetségesek küldik ugyan a pénz és fegyveranyagot, ám harci-cselekményt NATO-tagállam katonája még nem hajtott végre Ukrajna területén. A TruNews jóslata/hangulatkeltése szerint ez változhat meg akár egy-két hónapon belül. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás