promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: innentől bedühödik a tél – mutatjuk, hogy mennyivel kell fentebb tekerni a fűtést Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A januárt még megúsztuk, de így februárban elköszönhetünk a rezsikímélő időjárástól Magyarországon.

A fűtés szempontjából sokan féltek a januártól, de abszolút nem kellett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kutakodott kicsit, és kiderült, hogy XX. század kezdete óta országosan csak a 2007-es január volt enyhébb ettől, azonban 1901 óta ez volt a legcsapadékosabb évkezdet, ami azért okozott kellemetlenségeket.

Tehát lehetett spórolni a fűtéssel, ami a jelenlegi helyzetben abszolút nem rossz, viszont februárban a tél elővette a markánsabb arcát. Magyarországon tegnap nem sok helyen fordultak elő viharosnál gyengébb széllökések, és a hőmérséklet is elkezdett jelentősen visszaesni. Ez folytatódik, ráadásul picivel rosszabb is lesz a helyzet.

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, a sarkvidéki légtömeg keményebb mínuszokat hozott magával Magyarországra. Az persze jó hír, hogy viharos szélre már nem kell számítani a jövő hét elejétől, de fagyosak lesznek az éjszakák, és napközben se lesz túl kellemes a hőmérséklet, hiába fog sütni a nap. Szóval mindenképpen fentebb kell tekerni a fűtést, de lássuk, hogy mennyivel, vagyis mennyire lesz hideg.  

Az OMSZ előrejelzése szerint a hét első napján előbújik a nap, és csapadékra, hóesésre sem kell számítani. Az északi, északkeleti szél Magyarországon a keleti és nyugati vármegyékben még mindig élénk lesz. A csúcshőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű.

Kedden többnyire gyengén felhős idő várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután mínusz 2 - plusz 3 fokra lehet számítani.

Szerdán többnyire gyengén felhős idő várható, de eső és havazás nélkül. Az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet Magyarországon általában mínusz 9 - mínusz 3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután mínusz 1 - plusz 4 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a csapadékot pedig továbbra is megússzuk. A keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 - mínusz 5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 0 - plusz 5 fok lehet.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős, illetve fátyolfelhős idő várható, az esernyőt pedig továbbra is otthon hagyhatjuk. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 - mínusz 4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 1-6 fokra lehet számítani.

A hétvége első napján Magyarországon többnyire napos, fátyolfelhős idő várható, csapadék nélkül. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 2-7 fok valószínű.

Vasárnap többnyire kissé felhős, napos idő várható, és még mindig nem kell számítani esőre, sem hóra. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 8 - mínusz 3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 3-8 fok lehet, vagyis kicsit melegszik az idő napközben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás