promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Euronics alaposan behúzta a csőbe a vásárlókat - lehet te is azt hitted, hogy akciósan vásárolsz?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Euronics nem is tud mit kezdeni, kénytelenek lesznek befizetni a bírságot.

Black Fridaynek az észak-amerikai hálaadás ünnepét követő napot, november utolsó péntekjét nevezik, amely hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. Ez Magyarországon és nagyon elterjedt, és a többség ilyenkor megpróbálja letudni a karácsonyi ajándékvásárlást.

Az idei akciós időszak változást jelent a kereskedők számára, ugyanis a tavalyi szezon óta életbe léptek a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok törvényi szabályozásának új, az eddigieknél szigorúbb rendelkezései.

Ez fontos, mert Magyarországon ebben az évben már nem lehetett eljátszani azt, hogy közvetlenül az akció előtt felemelik egyes termékek árát, majd az emelt árhoz képest akciót hirdetnek a boltok, megtévesztve ezzel a vásárlókat.

A GVH most egy közleményben jelentette be, hogy az Euronics áruházlánc egyes termékeit valótlan árkedvezményekkel reklámozta honlapján, ezzel pedig alaposan behúzták a csőbe a vásárlókat.

Fény derült tehát arra, hogy az Euronics egyes termékek eredetiként megjelölt árait korábban nem alkalmazta jelentősebb ideig, így nem minősültek az adott termékek jellemző árainak. Az ezekhez képest feltüntetett, valójában valótlan megtakarítás ígérete ezért megtévesztette a fogyasztókat.

Az elektronikai áruházlánc nem akarta tovább feszíteni a húrt, elismerte a jogsértést, lemondott a jogorvoslat lehetőségéről és több elemű kötelezettségcsomagot vállalt a jövőbeli jogsértések elkerülése érdekében. Persze azt így se tudták megúszni, hogy ne kapjanak büntetést, ami 1,2 millió forint lesz.

A GVH figyelembe vette, hogy a jogsértő árfeltüntetés az eljárás során csak néhány termék esetében, pár napig tartó időszakra nyert bizonyítást.

Érdemes tudatosan vásárolni, és ha kell, akkor mindenképpen vessük be az árukeresőt, hogy megnézzük egy termék árát a többi boltban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás