promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a CCC cipőbolt-üzletlánc neve? Több százezer magyar fog totálisan megdöbbenni a válaszon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az áruházak, áruházláncok, diszkontok és hobbiboltok neveivel nem szoktunk foglalkozni a hétköznapokban, pedig igazán érdekes foglalatosság. Mit jelent például a CCC neve?

Eljött a nagy karácsonyi bevásárlások időszaka, mi pedig elmondjuk nektek azoknak a boltoknak és márkáknak az eredetét, illetve nevük történetét, amelyekkel gyakran összefuttok ilyenkor.

Minden márkának megvan a maga saját kis élettörténete, amelyek mögött igazán izgalmas sztorik feszülhetnek, és sokkal személyesebbé tehetik a márkákat, úgymond közelebb hozhatják őket a szívünkhöz. A legendás dán játékgyártó, a LEGO például egy nagyon kedves történet következtében alapított gyárat, de például az Adidas alapításának története is a legendák ködébe vész, és több legenda is úgy kapcsolódik hozzá, hogy ahhoz még a magyar fociválogatottnak is köze van. A márkát amúgy Adi Dassler alapította, így innen a név.

Az Aldi, a LIDL vagy éppen a Tesco nevével is foglalkoztunk már több cikkben is, de mit jelent valójában a magyarok egyik kedvenc bolthálózatának, a CCC-nek a neve?

A CCC-t amúgy Lengyelországban alapították még évtizedekkel ezelőtt, pontosan 1999-ben, ma több millióan ismerik Magyarországon és még többen Európában. Évente több tízmillió cipőt adnak el. A története pedig Lubin város piacterén kezdődött. Manapság a legnagyobb cipő kiskereskedő vállalkozás Közép-Európában.

És hogy mit tesz a neve?

A Cena Czyni Cuda szlogen rövidítése, ami magyarul annyit tesz, hogy „az ár csodát tesz”. Az alapítója pedig Dariusz Miłek, aki Lengyelország egyik leggazdagabb embere, az ő nevéhez kötődik a cég szlogenjének, majd nevének filozófiája is. Őt hívják egyébként úgy is, hogy a lengyel cipőkirály.

(Forrás: Wikipedia, Növekedés)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás