promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez minden budapesti lakost érint, durva változás jön pénteken a fővárosiak életében
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy hírt közölt közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, amely az összes Budapesten élő és dolgozó ember életét érinti. 

Pénteken átadják a Lánchidat a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára - közölte a Facebook-oldalán a főpolgármester. Karácscony Gergely arról nem számolt be, hogy az autósok mikor hajthatnak a hídra, igaz, a főváros majd csak 2023 nyarán hoz végleges döntést arról, hogy kik használhatják majd a hidat. 

 A döntés, hogy az autósok egyelőre nem használhatják a hidat, azért született meg, mert még a felújítás előtt is komoly gondokat okozott az átmenő forgalom, hiszen a mindössze kétsávos híd a csúcsidőben eléggé hazsnálhatatlan volt a kialakut dugók miatt, így annak hazsnálatával sem az autósok, sem a tömegközlekedők, sem a taxisok nem nyertek. A korlátozástól azt várják, hogy csökken a forgalom. Hogy a gyakorlatban ez pontosan hogy fog kinézni, egyelőre nem tudni, de pénteken már lesznek tapasztalatok, ez biztos.  

A Promotions korábban beszámolt róla, hogy mi épült volna a Duna felett, ha nem a Lánchíd, és arról is, hogy végül miért Széchenyi István terve valósult meg. 

Írtunk az egyik legnagyobb attrakcióról is, azaz arról, hogy október közepén a Budapestet örző oroszlánok visszakerültek a helyükre, frissen, üdén, és természetesen felújítva. 

Emlékeztettünk arra továbbá, hogy a Lánchidat a Temze egyik hídjáról, a Hammersmith Bridge-ről mintázták. Gróf Széchenyi István 1832-ben látta meg az építményt, és döntötte el, hogy Pest-Budára is ilyet szeretne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás