promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bejelentés jött a Lánchídról, egész Budapest erre a hírre várt - örülhetnek az autóval közlekedők
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre fellélegezhetnek a budapestiek; főleg, akik autóval közlekednek.

A budapestiek minden egyes nap, mikor elhaladnak autóval vagy busszal a Lánchíd mellett, árgus szemekkel vizslatják, hogy hogy halad a felújítása. Vajon látszódik-e már valami abból, hogy milyen látványt fog nyújtani a magyarországi Duna-szakasz első állandó hídja, ha elkészül.

Most újabb bejelentés érkezett a Lánchídról, ami végre egy kis megnyugvást fog hozni a budapestieknek, ugyanis a budai hídfőre nemrég visszakerültek az ikonikus kőoroszlánok, és a pesti oldalon is hamarosan visszakapják megszokott helyeiket, de a felújítást kivitelező A-Híd Zrt. kommunikációs vezetője bejelentette azt is, hogy nyár közepén már elkészült a híd teljes pályaszerkezetének megújulása, valamint a szigetelés és az azt védő aszfaltréteg is a helyén van.

Mivel az oroszlánok is már "hazatérhettek", ez azt jelenti, hogy már nem lesznek olyan nagy volumenű munkák, amik veszélyeztetnék a restaurált szobrokat. A kommunikációs igazgató ugyanakkor hozzátette a keddi napon, hogy tartani tudják az ígéretükhöz, vagyis december közepén ismét elindulhat az autóval és buszokkal való közlekedés a hídon.

Persze a Lánchíc felújítása még korántsem lesz kész arra, hiszen 2023. november 17-ére van megjelölve a határidőt.

Na, de mi változott meg a híres kőoroszlánokon?

Egy évig tartott a szobrok restaurálása, melynek során eltávolították róluk a szennyeződéseket, visszaépítették a hiányzó részeiket - például az elkopott fogakat. Persze van még mit tenni az oroszlánokon, miután visszakerülnek a helyükre, a restaurátorok újra összeragasztják az oroszlánonként három mészkőtömböt, amiből annak idején kifaragták őket, ezt követően felépítik majd az oroszlánok bőrét. Ezután patinázzák őket, hogy eltüntessék az összeillesztés nyomait, végül pedig védőbevonatot kapnak, hogy sokáig ilyen állapotban maradjanak.

[[vid]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás