Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fontos hír érkezett a horvát nyaralást tervezőknek, döntést hozott az Európai Parlament

Fontos hír érkezett a horvát nyaralást tervezőknek, döntést hozott az Európai Parlament

Helyi Hírek

Fontos hír érkezett a horvát nyaralást tervezőknek, döntést hozott az Európai Parlament

Helyi Hírek

Kazár Zalán Kristóf 18:58

Horvátország a magyarok egyik kedvenc üdülési célpontja: a történelmi szépségű horvát városok, na és persze a tengerpart sokunknak kedvence. Amennyiben a következő nyáron is déli pihenést terveztél a családoddal vagy a barátaiddal, az alábbi hírnek biztosan örülni fogsz. 

Az Európai Parlament úgy határozott, hogy Horvátország minden feltételét teljesítette annak, hogy végre beléphessen a schengeni övezetbe - írja a Portfólió az uniós parlament tájékoztatása alapján. 

Az övezetnek egyébként Horvátország, Bulgária, Írország, Ciprus és Románia kivételével minden uniós tagállam, emellett Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc is a tagja.

Az Európai Parlament döntése alapján Zágráb készen áll arra, hogy megszüntessék a határellenőrzését, ezáltal pedig nem mellékesen sokkal egyszerűbb lesz átsuhanni a magyar-horvát határon is. Zágráb és Dubrovnik egyébként a leginkább látogatott térsége nyaranta az országnak, úgyhogy a horvát városok és a tengerpart szerelmesei mindenképp profitálhatnak a döntésből.

Az EP 534 szavazattal, 53 ellenszavazat és 25 tartózkodás mellett fogadta el a szabad mozgást biztosító intézkedést, így a határellenőrzés felszámolásáról szóló döntés meghozatalára kérték az EU Tanácsát. Fontos szempont az ügyben, hogy a horvát határról bevándorlók visszatoloncolásáról érkeztek hírek mostanában, így az EP-képviselők azt szeretnék, ha a schengeni értékelési program részeként az Európai Bizottság felmérné a horvát határellenőrzés állapotát. Ezután az EU Tanácsa határozhat Horvátország schengeni tagságáról, azonban csak és kizárólag egyhangú döntéssel.

Magyarországon tízezrek nyaralnak déli szomszédainknál éves szinten, így az üdülni vágyók számára remek hírnek bizonyulhat Horvátország csatlakozása a schengeni övezethez, hiszen a frusztráló, kilométeres dugókat könnyedén megelőzheti a lazább határellenőrzés. 

Borítókép: Illusztráció / Pixabay

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria