Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Figyelmeztet a Nébih: nagy gondot okozhat az egyik Magyarországon is kapható virsli

Figyelmeztet a Nébih: nagy gondot okozhat az egyik Magyarországon is kapható virsli

Helyi Hírek

Figyelmeztet a Nébih: nagy gondot okozhat az egyik Magyarországon is kapható virsli

Helyi Hírek

Promotions 15:15

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy semmiképp se fogyasszák el az érintett termékeket.

Ha valaki egy átdolgozott nap után hazatér, és egyáltalán nincs kedve, vagy ereje már főzni, akkor jó eséllyel benyúl a hűtőbe, és előveszi a pontosan ilyen alkalmakra bekészített virslit, amit csak be kell dobni egy kis időre a mikróba, aztán ketchup/mustár/egyéb szósz kíséretében, valamilyen kenyérfélével rögtön el is lehet fogyasztani – meglepő módon még a sztárséf, Rácz Jenő is szokott ilyet csinálni:

Most viszont a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra figyelmezteti a honlapján a virslikedvelőket, hogy vigyázzanak bizonyos termékekkel, ugyanis olyan baktérium lehet bennük, ami komoly szövődményeket eredményezhet – természetesen már visszahívták a forgalomból ezeket.

A Nébih arra kéri a 250 g-os, 2022.10.2-i minőségmegőrzési idővel rendelkező Wudy AIA baromfivirsli, illetve a 150 g-os, 2022.09.20-i minőségmegőrzési idővel rendelkező Wudy AIA sajtos baromfivirsli vásárlóit, hogy semmiképp se fogyasszák el ezeket a termékeket, mivel lehetséges, hogy Listeria monocytogenes nevezetű baktérium van bennük.

Az Olaszországban készült termék Magyarországon is elérhető, így bárkit érinthet a Nébih figyelmeztetése.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján található információk szerin: „A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek. Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat” – így mindenképp érdemes betartani a Nébih javaslatát, és valóban nem szabad elfogyasztani az érintett terméket.

Íme a termék illusztrációs képe:


Kép: Nébih

Borítókép: Illusztráció / Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria