promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rezsicsökkentés: súlyos átverés terjed az MVM-re hivatkozva, aminek nem szabad bedőlni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valóban jeleznünk kell, ha a gázt főzésre, és nem csak fűtésre használjuk?

A júliusi válság kormányülést követően ugyebár eldőlt, hogy az állam kénytelen feladni a rezsicsökkentés korábbi rendszerét, és részben ráereszti a lakosságra az energia piaci árát Magyarországon.

Ez sokakban bizonytalanságot keltett, és rengetegen tették fel a kérdést, hogy például mire kell figyelni, mennyi lesz az első számla, lehet-e kiskapukat találni, amit esetleg nem vett észre a fogyasztó?

Kiskapu mondjuk az, hogy a nagycsaládosok igényelhetik a kormányablakban a földház-kedvezményt. Ezt sokan még nem tették meg, pedig valóban sokat spórolhatnak vele. Az számít nagycsaládosnak, aki legalább három gyermek után, illetve a gyerekek figyelembevételével részesül családi pótlékban.

A rezsicsökkentés témára közben elkezdtek lecsapni az álhírgyártók is. Az eztnezd.net például arról számolt be, hogy pórul járhatnak az emberek, ha nem jelentik le a szolgáltatónak, hogy nem csak fűtésre használják a gázt, hanem például főzésre is.

Az ugytudjuk.hu szúrta ki a meglepő hatásvadász anyagot, és azonnal rá is kérdezett az MVM-nél, hogy valóban más-e az ára a földgáznak, ha mondjuk főzésre használjuk.

„Az Ön által hivatkozott, rossz magyarsággal írt oldal sajnos egyike azoknak, amelyek szándékosan és módszeresen vezetik félre az olvasóikat”

- írta a lapnak az MVM.

A szolgáltató felhívta a figyelmet, hogy aki hiteles információkat szeretne kapni az az MVM Next honlapján tájékozódjon. Ha még így sem vagyunk biztosak magunkban, akkor érdemes felkeresni az ügyfélszolgálatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás