promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így spórolhatsz a gázzal, miközben mégis egy kis meleget varázsolhatsz a lakásba
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pár apró trükkel barátságosabbá változtatható a belső tér.

Sokan spórolnak manapság a gázzal Magyarországon, az egész Európát sújtó energiaválság komoly kihívás elé állít minket az ősszel és a télen. Legalábbis addig, amíg meg nem történik az éves leolvasás, mert utána kicsit nagyvonalúbban bánhatunk a termosztáttal.

A szeptember eleje kellemetlen, zord időjárással lepett meg bennünket, és ilyenkor nagy fejtörést okoz, hogyan lehet úgy melegen tartani a lakást, hogy közben az energiafogyasztásunk se szálljon el. Íme, néhány hasznos ötlet rá.

Először is egy ügyes kis szerkezetet, afféle mini radiátort ajánlunk a figyelmetekbe. Nem kell hozzá más, mint néhány virágcserép (szó szerint legyen agyagcserép), illetve pár gyertyamécses. Ha ezeket a videón látható módon szereljük össze, valamelyest máris növelhetünk a hőérzetünkön. Három mécses akár 4 óra hosszán keresztül is képes táplálni a meleget.

Ugyancsak jó megoldás, ha növeljük a lakás páratartalmát. Ezt például úgy érhetjük el, ha egy kondérba meleg vizet engedünk, majd gyorsan felforraljuk. Ezután tegyük be a kiválasztott helyiségbe, és hagyjuk, hogy párologjon.

A leadott hő melegíti a szobát, illetve párásítja annak levegőjét is. Hasonló eredményt érhetünk el, ha a kádba engedett fürdővizet egészen addig megtartjuk, amíg képes hőleadásra. Ne engedjük le a lefolyóba, mert az durva pazarlás, és persze tartsuk nyitva a fürdőszoba ajtaját, hogy a meleg átjárja a lakást.

Végezetül ügyeljünk arra, hogy a bútoraink ne takarják el a radiátorokat, konvektorokat, illetve az ajtókat, ablakokat legalább egy házilag barkácsolt szigeteléssel (huzatfogó kígyóval) tömítsük el. Az összehúzott függönyök szintén bent tartják a nehezen megtermelt meleget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás