promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes trükk: rengeteg energiát spórolhatunk meg a konyhában ezzel az aprósággal? A szakértő elmondta
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy tudós osztotta meg a trükköt.

Egy tudós nagyon egyszerű dolgot állít, amely igazából nagyon könnyen ki is próbálható, még a szokásainkon sem kell nagyon változtatni. De egy fedő nagy segítségünkre lehet főzés közben.

Mégis miről van szó?

Valószínűleg most sok magyar háztartás arra trenírozza magát, hogy spóroljon a gázzal és az árammal otthon. És ilyenkor bizony nagyon jól jönnek, ha tudósok is beszállnak a trükkversenybe, és szalszerűen mondják el nekünk, hogy mit miért, és persze hogyan. Ez pedig akkor a legérdekesebb, ha egy topligából érkező fizikus elképesztően egyszerű dolgot mond nekünk, amelyet talán nagyon könnyen meg is tudunk fogadni.

Ez most egy ilyen pillanat.

Egy olasz, Nobel-díjas fizikus, Giorgio Pariasi egy régi, egyszerű trükköt osztott meg az emberekkel, amely a tészta főzésével áll kapcsolatban. Hazájában rendesen felkavarta az állóvizet a szakértő, aki azt mondta, hogy rengeteg energiát spórolhatunk meg, ha csak addig hagyjuk bekapcsolva a tűzhelyet, amíg a víz fel nem forr. Ilyenkor, ha beletesszük a tésztát, és szorosan zárjuk a fedővel, utána már el is zárhatjuk a tűzhelyet.

Az állítást több szakember is megvédte, hiszen, mint mondják, a tészta attól fő meg, hogy a víz átadja a hőt neki, nem attól, hogy bugyog alatta.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás