promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változtat az Aldi, amiről minden magyar vásárlónak érdemes tudni, ha nem akar kitolni magával
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezt mindenképpen tartsd magadnál, ha az Aldiban vásárolsz.

Nem olyan rég remek híreket közölhetett az Aldi, mivel két saját márkás terméke rangos elismerésben részesült. A Nők Lapja Food Awards szavazáson a MILFINA - ENJOY FREE!  Laktózmentes trappista sajt és a KOKÁRDÁS Jegeskávé cappuccino is első helyen végzett kategóriájában.

A verseny először volt meghirdetve Magyarországon, amin a hazai üzletekben kapható és a pályázatba nevezett élelmiszerek és italok mérték össze népszerűségüket. A közönség szavazott, tehát végig az ő véleményük számított.

Ha szeretjük mindenben a legjobb minőséget választani, akkor érdemes követni a Maradok a pénzemnél című blogot is, ahol bebizonyítják, hogy nem mindig a drága termék a legjobb Magyarországon. Sokszor tényleg az olcsóbb, sajátmárkás termékek tudják bezsebelni az aranyérmet a tesztek során.

Az Aldi közben egy új eljárást vezetett be, amire nem árt figyelni, ha alkoholt is rakunk be a kosarunkba.

Először a hvg.hu számolt be róla, hogy innentől teljesen mindegy, ha úgy nézünk ki, mint egy 60 éves, és még szakállunk is van, az Aldiban innentől el fogják kérni a személyi igazolványunkat, ha alkoholt vásárolunk.

A lap megkeresésére az áruházlánc elmondta, hogy a dolgozóik munkáját akarják megkönnyíteni a lehető legpontosabb életkor-ellenőrzéssel.

Ez úgy zajlik, hogy kasszások elkérik a vásárlók igazolványát, majd beírják a pontos születési dátumot. A szoftver a mai dátum alapján megnézni, hogy az illető valóban elmúlt-e 18 éves. A folyamat célja, hogy teljes mértékben kizárja a szubjektív tényezőket, egyúttal biztosítsa, hogy véletlenül, figyelmetlenségből, vagy tévedésből se értékesítsenek illegálisan alkoholt.

Az Aldi kiemelte, hogy nem tárolnak, és nem is kérnek semmilyen más személyes adatot, bár több vásárló kételkedett ebben. A fogyasztóvédelmi hatóságnak tetszett az Aldi lépése.

A lényeg, hogy innentől ha nincs nálad a személyid az Aldiban, akkor még egy sört se fogsz tudni venni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás