promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legtöbb magyar minden héten találkozik ezzel a szóval, de talán nem is sejti a jelentését - mit jelent a lédig kifejezés a boltokban?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valójában ezt jelent a felirat, ami tényleg rengetegszer előkerül a boltokban.

Ha jobban a mélyére ásunk a dolgoknak, akkor bizony elképesztően izgalmas dolgokra jöhetünk rá, még a szupermarketek és boltok esetében. Sokszor az is megesik, hogy bennfentesektől kapunk például információkat, hogyan tudunk spórolni. A TikTok-on és a YouTube-on is van több videó, amikor például bolti dolgozók mutatják be a spórolás nagybibliáját, olyan tippeket és trükköket, amelyekkel bizony nagyon sok pénzt megtakaríthatunk.

De ha mélyen a szupermarketek mélyére nézünk, bizony a spórolás mellet is rengeteg érdekességre bukkanhatunk, amelyekkel szinte minden nap találkozunk Magyarországon is, de mégsem nézünk utánuk.

Korábbi cikkeinkben például arra is választ adtunk nektek, hogy az Aldi pénztárosai miért tudnak olyan nagyon gyorsak lenni a pénztáraknál, és arról is szó volt a cikkekben, hogy például a 99-es végződésű áraknak milyen pszichológiája van ránk vásárlás közben, utóbb pedig arról is szó volt, hogy miért nincs az áruházakon ablak, milyen hatást akarnak elérni azzal vásárlás közben, hogy ne vegyük észre az idő múlását.

De vajon azt tudjátok, hogy mit jelent a lédig szó, amely rengetegszer van a termékekre írva?

A Nébih nyomán a Dívány is megadta erre a kérdésre a választ, mint írják a szó elsősorban a kereskedelemben használatos, általában az „ömlesztve” árusított, egyedi csomagolás, egalizálás nélküli termékeket jelenti.

Ez tehát azaz áru, ami nincs előre csomagolva, ömlesztve van, és egyenként lehet válogatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás