promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csalók csapdájába sétálhatnak a magyarok a Facebook-on, erre a posztra nagyon kell figyelni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon figyelni kell a közösségi oldalon.

A HVG számolt be róla, hogy zsákbamacskés átverés terjed a Facebook-on, a csalók pedig a Magyar Posta nevével élnek vissza a közösségi felületen. A kiberbűnözők nem teketóriáznak, a Magyar Posta ajánlataként hirdetik az "akciójukat", amelyben a címzettek által át nem vett csomagokról esik szó. Egészen elképesztő, de a posztszövegben arról írnak a csalók, hogy a postahivatalokban annyi át nem vett csomag hever, hogy 763 forintért cserébe véletelenszerű pakkhoz lehet hozzájutni.

A poszt hirdetéssel is meg van támogatva a Facebook-on, így pedig sokkal több emberhez juthat el.

A csaló poszt arról is felismerhető, hogy behúzóként nagy értékű csomagokat helyeztek el a képeken, például sokezer forintos műszaki cikkeket láthatunk a poszthoz kapcsolódó fotókon. Természetesen ehhez az egészhez semmi köze nincs a Magyar Postának, ahogy ahhoz a honlaphoz sem, ahová eljuthatunk, ha ráklikkelünk a Facebook-posztra. Ez is a megtévesztésig hasonlít a Posta weboldalára.

A legjobb, ha rá sem kattintunk ezekre, de ha már rákattintottunk, és átnavigáltunk a weboldalra, ott ne adjunk meg semmiféle személyes adatunkat, se a bankkártya adatainkat.

A HVG cikkében képernyőfotó is található a nevezett csaló posztról, amellyel akár mi is találkozhatunk a közösségi oldalon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás