promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta – résen kell lenni, ha nem akarjuk, hogy leszívják a bankkártyánkról a pénzt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az internetes csalók a két ünnep között sem pihennek.

A digitális világban tényleg résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. Az már eleve gyanús kell legyen, hogy ha egy cég a bankkártyánk adatait kéri. Ne felejtsük el, hogy azt soha senkinek sem szabad kiadni.

A csalók rengetegszer alkalmazzák azt a trükköt, hogy valamilyen híresség vagy megbízható vállalat nevében kérnek pénzt. Előbbinél jótékonyságra szoktak hivatkozni, míg utóbbinál általában valamilyen tartozás kiegyenlítésével akarják leemelni a bankszámlánkról az összeget.

A mostani átverés kitalálói a Magyar Posta nevét és logóját használva hamis e-mailben vagy SMS-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését.

A Magyar Posta felhívta a figyelmet, hogy érkezhet tőlük fizetéssel kapcsolatos értesítés, de kizárólag vámkezelés esetén küldenek ki online vagy SMS fizetési értesítést, melyben minden esetben szerepel ez a link: www.posta.hu/szolgaltatasok/vam

A Magyar Posta is hozzátette, hogy az online fizetések egy erre kialakított hivatalos felületen történnek, nem SMS-ben vagy e-mailben, szóval ehhez senkinek se adjuk ki a bankkártya adatainkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás