promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bejelentést tett a MOL, aminek rengetegen fognak örülni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A töltőállomások továbbra is igyekeznek megkönnyíteni a kutyatulajdonosok dolgát.

Szilveszterkor a petárdázás és a tűzijátékok miatt több ezer rémült kutya kóborol az utakon. Tavaly szilveszterkor éjszaka összesen 58, míg év közben több mint ezer elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira azonosítani.

Fogjuk rá, hogy a gazdik kicsit fellélegezhetnek, mert a tűzijáték rengetegen nagyvárosban, köztük Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is elmarad a városi ünnepséggel együtt. Pécsen buli nem lesz, de ott kivételesen a tűzijátékot megtartják éjfélkor.

A városok ugyebár amiatt döntöttek így, hogy visszafogják a koronavírus-járvány terjedését.

A kis kedvencek persze néha így is megrémülhetnek, mert magánszemélyek ismét vásárolhatnak tűzijátékot.

A MOL közben nagy bejelentést tett, és úgy döntöttek, hogy 2022 első felében bővítik a hálózatukat, így országszerte már 150 MOL töltőállomáson lesz ingyenes mikrochip-leolvasó, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását.

A MOL 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Azóta több ezer elkóborolt kutyának próbáltak segíteni a MOL-kutakon, és hála égnek az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető az alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a MOL töltőállomás-keresőn.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás