promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átverés: fontos dologra hívja fel a figyelmet a Tesco – ebbe nem érdemes belefutni karácsony előtt
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az interntes csalók magasabb fokozatra kapcsolatok, hogy átverhessék az embereket az ünnepek előtt.

Az egész világban elterjedtek már az internetes átverések. Amíg lesznek hiszékeny emberek, addig a csalók folyamatosan áldozatokra fognak lesni.

A szélhálmosok legtöbbször interneten, de sokszor telefonon, vagy SMS-ben támadnak. Az online csalások világszinten rengeteg pénzt húznak ki az emberek zsebéből. Természetesen ha nem működne a dolog, akkor a csalók is felhagynának vele.

Mivel a módszerüket fel lehet ismerni, így az tényleg magára vessen, akit többször is átvernek.

A Lidl után most a Tesco is figyelmezetést adott ki, hogy szélhálmosok élnek vissza az áruházlánc nevével.

„Ismét tapasztaltuk, hogy csalók élnek vissza a Tesco nevével a Facebookon, a vállalat logóját használva. Ezért kérünk mindenkit, fokozottan ügyeljen arra, hogy ne kerüljenek veszélybe a személyes adatai”

- írták a közösségi oldalukon.

A Tesco néhány igazán hasznos dolgot is megosztott az emberekkel a bejegyzésében. Ha ezekre figyelünk, akkor tényleg el tudjuk kerülni, hogy az internetes csalók behúzzanak minket a csőbe. Az első és legfontosabb, hogy soha senkinek ne adjuk ki a bankkártya adatainkat.

  • A Tesco soha nem kéri a vásárlók bankkártya-adatait a közösségi média felületeken keresztül, különösen nem adománygyűjtés vagy promóciós aktivitás céljából.
  • Ha SMS-ben vagy telefonon kérnek tőletek személyes adatokat úgy, hogy korábban nem vettetek rész egyetlen nyereményjátékunkban sem, akkor az valószínűleg átverés. Ne adjatok meg semmilyen adatot!
  • Ha magyartalan, helytelenül írott szöveggel keresnek meg titeket, az is gyanakvásra adhat okot. Nagy valószínűséggel ez is egy hamis játék lehet.
  • Mindig nézzétek meg, hogy valóban egy hivatalos, valós,szabályos nyereményjátékról értesítenek-e titeket, illetve a játék rendelkezik-e hivatalos részvételi- és játékszabályzattal! Szabályzatainkat mindig feltöltjük a tesco.hu oldalra, illetve Facebook oldalunkra is.
  • Ha bármilyen egyéb (online vagy nem online) felületen értesültök a Tesco nevével jelzett nyereményjátékról, ellenőrizzétek, hogy a játék a Tesco oldalán szerepel-e. Amennyiben a vezető domain név eltér a tesco.hu-tól, az nem a Tesco Magyarország hivatalos weboldalán szereplő nyereményjáték, és valószínűleg hamis.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás