promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pfizerrel vagy beoltva? Akkor erről mindenképpen tudnod kell
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kiderült, mennyire hatékony a Pfizer vakcina harmadik adagja a koronavírus ellen.

A Pfizer-BionTech cég a minap közölte, hogy a koronavírus elleni vakcinájuk harmadik adagja 95,6 százalékos hatékonyságot mutat a tünetekkel járó megfertőződéssel szemben.

A vizsgálat idején a delta variáns terjedt leginkább - írja a 444.

A kutatásban tízezer, 16 évnél idősebb ember vett részt, akik átlagosan 11 hónappal a második adag után kapták meg a harmadik oltásukat. Az eredményeket aztán összevetették egy kontrollcsoporttal, melynek tagjai két rendes oltást, harmadikként pedig placebót kaptak. A ráadásdózisos csoportban csupán öt fertőzöttet találtak, a másik csoportban pedig 109-et.

A kutatás során súlyos megbetegedést egyáltalán nem észleltek.

Egy pittsburghi szakértő szerint az idősebbek erősebb védelmet élveznek a harmadik oltás után, de azt egyelőre nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a fiataloknak is ugyanilyen mértékben segít-e.

Magyarországon a beoltottak száma 5 935 182 fő, közülük 5 714 861 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 82 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A péntek reggeli adatok szerint összesen 2548 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 843 825 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 492 főre emelkedett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás