Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Pfizerrel vagy beoltva? Akkor erről mindenképpen tudnod kell

Pfizerrel vagy beoltva? Akkor erről mindenképpen tudnod kell

Helyi Hírek

Pfizerrel vagy beoltva? Akkor erről mindenképpen tudnod kell

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 10:10

Kiderült, mennyire hatékony a Pfizer vakcina harmadik adagja a koronavírus ellen.

A Pfizer-BionTech cég a minap közölte, hogy a koronavírus elleni vakcinájuk harmadik adagja 95,6 százalékos hatékonyságot mutat a tünetekkel járó megfertőződéssel szemben.

A vizsgálat idején a delta variáns terjedt leginkább - írja a 444.

A kutatásban tízezer, 16 évnél idősebb ember vett részt, akik átlagosan 11 hónappal a második adag után kapták meg a harmadik oltásukat. Az eredményeket aztán összevetették egy kontrollcsoporttal, melynek tagjai két rendes oltást, harmadikként pedig placebót kaptak. A ráadásdózisos csoportban csupán öt fertőzöttet találtak, a másik csoportban pedig 109-et.

A kutatás során súlyos megbetegedést egyáltalán nem észleltek.

Egy pittsburghi szakértő szerint az idősebbek erősebb védelmet élveznek a harmadik oltás után, de azt egyelőre nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a fiataloknak is ugyanilyen mértékben segít-e.

Magyarországon a beoltottak száma 5 935 182 fő, közülük 5 714 861 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 82 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A péntek reggeli adatok szerint összesen 2548 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 843 825 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 492 főre emelkedett.

Borítókép: Profimedia